ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ 116 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!!!





Με απόφαση του υπουργείου πολιτισμού 117 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της Ελλάδας μπορούν στο εξής να ενοικιάζονται από ιδιώτες για...
φωτογραφίσεις,κινηματογραφήσεις,διαφημίσεις κλπ με το ανάλογο τίμημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,το κόστος μιας ημέρας χρήσης της Ακρόπολης φτάνει τα 1600 ευρώ,ενώ οι τιμές για λοιπά μνημεία είναι χαμηλότερες,ανάλογα με το πόσο διάσημα είναι.
Τα φιλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν: "Η ακρόπολη των Αθηνών σύντομα προς ενοικίαση" και πως ο στόχος του ελληνικού κράτους είναι να προσελκύσει διαφημιστικές εταιρείες.
Μέχρι τώρα η ενοικίαση αρχαιολογικών χώρων γινόταν με ευθύνη του Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Ελλάδας,το οποίο ήταν άκρως προσεκτικό στις αποφάσεις του.
Το ABC με τίτλο: "Greece to rent out ancient sites" διαβιβάζει την ενημέρωση συντακτών του υπουργείου Πολιτισμού στα τέλη Δεκεμβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Πρώτη η Ακρόπολη από σειρά αρχαιολογικών χώρων θα είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση,παρά τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των αρχαιολόγων που θεωρούν ιεροσυλία μια τέτοια πρωτοβουλία.Το κόστος ενοικίασης της Ακρόπολης,για επαγγελματική φωτογράφιση,θα ανέρχεται στο ευτελές ποσό των $1950 ημερησίως,ενώ ακόμα και διαδηλωτές θα δύναται να τη νοικιάζουν,προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί τη διαμαρτυρία τους."


Είναι το επόμενο βήμα η πώληση;


http://emeisonline.blogspot.com
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ 116 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!!! ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ 116 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!!! Reviewed by Unknown on 22:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.