Ο «Έλληνας του αιώνα», ο γιατρός που ήταν,,,, ενάντια στην πρακτική των εμβολιασμών... έφυγε...

Θα θυμάστε τότε, στον καιρό της τρέλας της γρίπης των χοίρων και των "αναγκαστικών εμβολιασμών" που προωθούνταν σαν λύση από τα φαρμακευτικά καρτέλ και τις Παγκόσμιες Οργανώσεις Υγείας, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, πως ο Τοξότης είχε αναφερθεί επανειλημμένα στις απόψεις του διεθνούς κύρους Έλληνα γιατρού Άρτσι (Αλκιβιάδη) Καλοκαιρινού... Αυτός ο μεγάλος Έλληνας που τιμήθηκε στην Αυστραλία για την προσφορά του έφυγε από κοντά μας... 

Προσωπικά εγώ θέλω να τον τιμήσω γι΄αυτή του ειδικά την έντιμη θέση και προσφορά πολύτιμης γνώσης ενάντια στα επικίνδυνα εμβόλια και γενικά την προληπτική εφαρμογή των εμβολιασμών στα πλαίσια της ιατρικής ...



Mε την ευκαιρία να θυμίσω ορισμένες θέσεις του που είχαμε τότε γνωρίσει και παραμένουν επίκαιρες:

***
"Το τελικό μου συμπέρασμα, μετά από 40 και πλέον χρόνια σε αυτό το επάγγελμα [ιατρική], είναι πως η ανεπίσημη πολιτική της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και του Ιδρύματος "Σώστε τα Παιδιά" (Save the Children Fund) και... άλλων οργανώσεων [που προωθούν τους εμβολιασμούς] είναι ο φόνος και η γενοκτονία." Dr. Archie Kalokerinos MBBS PhD FAPM

"Εάν το κατεστημένο μπορεί να ενεργοποιήσει κάτι ,τόσο ευρύ και σημαντικό  όπως η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πανώλης των χοίρων, τόσο λάθος, τότε είναι λογικό ότι θα μπορούσαν επίσης να θέσουν και πολλά άλλα πράγματα λάθος."- Dr. Archie Kalokerinos MBBS PhD FAPM

Καλό του ταξίδι....
Βίκυ Χρυσού

____________

Άλλο σχετικό κείμενο που δημοσιεύεται αυτές τις μέρες...
με τίτλο "Έφυγε ο Έλληνας του αιώνα" μας δίνει ορισμένες ακόμη διαστάσεις του μεγάλου αυτού Έλληνα επιστήμονα της Αυστραλίας...


"Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ομογένειας της Αυστραλίας έσβησε, πλήρης ημερών. Πρόκειται για τον Άρτσι Καλοκαιρινό, ο οποίος το 2000 είχε ανακηρυχτεί »Έλληνας του Αιώνα» από την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος. 
Ο Καλοκαιρινός έγινε παγκόσμια γνωστός για τις έρευνές του με αντικείμενο την αποβιταμίνωση των ανηλίκων και τις συνέπειες του τραχώματος και του καταρράκτη. Τα συμπεράσματα των ερευνών του τα κατέγραψε σε ένα βιβλίο με τίτλο »Every Second Child».
Για το βιβλίο αυτό -που ο τίτλος του στα ελληνικά είναι »Κάθε Δεύτερο Παιδί»- ο διακεκριμένος επιστήμονας και τιμηθείς δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ, Λίνος Πόλιγκ, έγραψε: »Χιλιάδες βρέφη πεθαίνουν πρόωρα. Το βιβλίο αυτό εξηγεί, ότι ο θάνατός τους οφείλεται στην αποβιταμίνωση και, κυρίως, στην έλλειψη της βιταμίνης C. Η ανακάλυψη του Άρτσι Καλοκαιρινού αποτελεί τεράστια προσφορά στην παγκόσμια υγεία. Κάθε δεύτερο παιδί των ιθαγενών ήταν καταδικασμένο σε θάνατο έως ότου εμφανίστηκε ένας γιατρός, με ανοικτά μάτια, που άνοιξε τα μάτια και τους εγκέφαλους των συναδέλφων του». 
Όπως έγραφαν οι αυστραλιανές εφημερίδες, της δεκαετίας του ’70, τον ομογενή γιατρό βασάνιζαν τα τεράστια ποσοστά θνησιμότητας που παρουσίαζαν τα παιδιά των ιθαγενών, που ζούσαν στην απομονωμένη αυστραλιανή έρημο.
Προσπάθησε να βρει την αιτία και έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη. Το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας οφειλόταν στην έλλειψη βιταμίνης C. Από εκείνη τη στιγμή αμέτρητες φορές βρήκε βρέφη και παιδιά έτοιμα να πεθάνουν. Τους έκανε μια ένεση με βιταμίνη C και τα παιδιά ανάρρωναν! 
Αρχικά, οι συνάδελφοί του τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία. Και τα παιδιά συνέχισαν να πεθαίνουν… Αργότερα, το έργο του έγινε γνωστό -και αποδεκτό- στις ΗΠΑ (αν και η διάθεση του βιβλίου του απαγορεύτηκε εκεί »πολιτικούς λόγους») και στον υπόλοιπο κόσμο. 
Μάλιστα, η έγκυρη βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση British medical Journal, έγραψε, μεταξύ άλλων, την 1η Μαρτίου 1975: »Αμέτρητοι γιατροί έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που παρουσιάζουν τα παιδιά των ιθαγενών αλλά όλοι απέτυχαν να εντοπίσουν τα αίτια. Ένας, πραγματικά πρωτοπόρος, γιατρός, ο Δρ Καλοκαιρινός, πήγε επί τόπου, ασχολήθηκε με το φαινόμενο και έκανε μια ανακάλυψη, η οποία θα εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον». 
Το ίδιο περιοδικό γράφει, ότι οι επιστήμονες, αρχικά, αντί να υιοθετήσουν την ανακάλυψη του Καλοκαιρινού, την απέρριψαν και έφτασαν στο σημείο να κυνηγήσουν τις ιδέες του και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του βιβλίου του. Απέτυχαν όμως και ο Καλοκαιρινός δικαιώθηκε.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο »Ένας Επαναστάτης Γιατρός» ο Καλοκαιρινός σημείωνε ότι αντλούσε δυνάμεις από τη σύζυγό του, Κάθριν, και τα παιδιά του, Χέλεν και Πίτερ, τους γονείς του, συγγενείς και μέλη της ελληνικής παροικίας (τους οποίους αναφέρει ονομαστικά) και από τους Αβορίγινες. 
»Λόγω μοίρας και προσωπικής επιλογής, φορτώθηκα με την ευθύνη να βελτιώσω την υγεία των Αβορίγινων της Αυστραλίας. Γνωρίζω ότι οι Αβοριγίνες ενοχλούνται, αν κάποιος ασχοληθεί με τους νεκρούς. Ας με συγχωρέσουν που παραβιάζω κάποιες από τις αρχές τους, σε αυτό το βιβλίο, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι» έγραφε ο Καλοκαιρινός στην αυτοβιογραφία του. 
Ο διακεκριμένος επιστήμονας γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1927 στο Γκλέιν Ίνες της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι γονείς τους κατάγονταν από τα Κύθηρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ και έχει γράψει τέσσερα βιβλία. Η ζωή του έχει γίνει ντοκιμαντέρ από τον βραβευμένο Αυστραλό σκηνοθέτη, Φιλ Νόις, και προβλήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ το 1976. 
Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο, εργάστηκε, για λίγο, στο νοσοκομείο της ναυτικής βάσης Lismore και από το 1953 έως το 1957 εργάστηκε στην Αγγλία. Κατά την περίοδο 1975-1967 εργάστηκε στην εξόρυξη οπάλιου στο Κούπερ Πίντι, μαζί με άλλους Έλληνες. Εκεί είδε και το δράμα των ιθαγενών σε όλο του το μεγαλείο και έτσι από το 1976 έως το 1982 απασχολήθηκε αποκλειστικά στην Ιατρική Υπηρεσία των Αβορίγινων. 
Ο Δρ. Καλοκαιρινός λίγο πριν πεθάνει είχε πει: »Καθώς περνούν τα χρόνια, διαπιστώνω, ότι έχω την τάση να επιστρέφω όλο και πιο πολύ στις ελληνικές ρίζες μου. Θέλω όλο και περισσότερο να είμαι κοντά σε Έλληνες. Η ελληνική καταγωγή μου ήταν πάντοτε το φως, που με καθοδηγούσε στο σκοτάδι της άγνοιας».

Ο «Έλληνας του αιώνα», ο γιατρός που ήταν,,,, ενάντια στην πρακτική των εμβολιασμών... έφυγε... Ο «Έλληνας του αιώνα», ο γιατρός που ήταν,,,, ενάντια στην πρακτική των εμβολιασμών... έφυγε... Reviewed by Unknown on 22:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.