Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε πώς οι άνθρωποι διαμόρφωσαν την Γη.Δείτε κάθε δρόμο,ναυτικό η εναέριο

(Μετάφραση περίεργαα) Από το διάστημα η Γη φαίνεται παντελώς αδιάφορη.Ωστόσο, αυτό είναι εντελώς παραπλανητικό, όπως δείχνει το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο.


Το βίντεο δείχνει ακριβώς πόσο ο πλανήτης έχει μετατραπεί από τον άνθρωπο με το φωτισμό σε κάθε δρόμο, ναυτική διαδρομή και στα ίχνη πτήσης.


Το τρίλεπτο κλιπ είναι το αποτέλεσμα των 13 χρόνων αφοσίωσης του ανθρωπολόγου Felix Pharand.

Χρησιμοποιώντας ένα συνηθισμένο υπολογιστή στο σπίτι, ο Pharand με εισαγωγή δεδομένων από υπηρεσίες όπως την Υπηρεσία Πληροφοριών του Geospatial και Ατμοσφαιρική Διοίκηση κατάφερε να δημιουργήσει ακριβή παραδείγματα για το πώς οι άνθρωποι έχουν «εξημερώσει» τον πλανήτη μας.



Ο Pharand υποστηρίζει ότι τρία τοις εκατό της επιφάνειας της γης του πλανήτη είναι κάτω από άσφαλτο - μια περιοχή στο μέγεθος της Ινδίας.

Πρόσφατα, τα Ηνωμένα Έθνη αποκάλυψαν ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα υπάρχουν ένα επιπλέον δισεκατομμύριο άνθρωποι στη Γη σε σχέση με το 1999.



«Αυτές οι εικόνες δείχνουν διάφορες πλευρές της παγκόσμιας ανθρώπινης δραστηριότητας», είπε ο 34 χρονος Felix, από το Μόντρεαλ του Καναδά. «Βλέπουμε τα πάντα, από ασφαλτοστρωμένους και χωμάτινους δρόμους, τη φωτορύπανση, σιδηρόδρομους, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας."

«Αυτό δείχνει το βαθμό του πολιτισμού μας, τα πρότυπα της παγκόσμιας εξάπλωσης μας, και πώς οι άνθρωποι έχουν επηρεάσει τον πλανήτη ως τώρα.





dailymail
Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε πώς οι άνθρωποι διαμόρφωσαν την Γη.Δείτε κάθε δρόμο,ναυτικό η εναέριο Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε πώς οι άνθρωποι διαμόρφωσαν την Γη.Δείτε κάθε δρόμο,ναυτικό η εναέριο Reviewed by Unknown on 11:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.