Βρέφος ζει με τη μικρότερη τεχνητή καρδιά στον κόσμο!

Η μικρότερη τεχνητή καρδιά του κόσμου εμφυτεύτηκε στο κορμάκι ενός μωρού 16 μηνών δίνοντάς του την παράταση που είχε ανάγκη μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα που του έσωσε τη ζωή.
«Η συσκευή, μια αντλία από τιτάνιο που ζύγιζε μόλις 11 γραμμάρια και μπορεί να αντέξει ροή 1,5 λίτρου ανά λεπτό, χρησιμοποιήθηκε ως λύση έκτακτης ανάγκης στο παιδί, που έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδίτιδα, με σοβαρή φλεγμονή της συσκευής υποστήριξης κοιλίας που του είχε τοποθετηθεί νωρίτερα» εξήγησε ο Αντόνιο Αμοντέλο, υψηλόβαθμο στέλεχος του νοσοκομείου «Bambino Gesu» της Ρώμης. Η εμφύτευση, που έγινε τον Μάρτιο, διήρκεσε οκτώ ώρες και ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη.

Με αυτήν την πρωτοφανώς μικροσκοπική τεχνητή καρδιά, που στάλθηκε στην Ιταλία από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το μωρό, του οποίου το φύλο και τα υπόλοιπα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπόρεσε να επιζήσει δεκατρείς ημέρες.

«Τώρα κι ενώ έχει περάσει διάστημα σχεδόν δύο μηνών από την επέμβαση, το παιδί είναι καλά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του «Bambino Gesu».

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο πρωτοστατεί στις μεταμοσχεύσεις, ενώ οι επιστήμονές του υπογράμμισαν άλλη μία φορά την αξία της δωρεάς οργάνων προκειμένου να σώζονται ζωές, όπως αυτή του μωρού, που στάθηκε τελικά τυχερό.

Βρέφος ζει με τη μικρότερη τεχνητή καρδιά στον κόσμο! Βρέφος ζει με τη μικρότερη τεχνητή καρδιά στον κόσμο! Reviewed by Unknown on 18:26 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.