Γιατί διψάμε όταν καταναλώνουμε ζάχαρη;

ζάχαρη και γλυκόζη
Η δίψα στον οργανισμό μας ελέγχεται από πολλά διαφορετικά σημάδια - από διάφορους μηχανισμούς.
Όταν καταναλώνουμε κάποιο γλυκό που περιέχει πολύ ζάχαρη (ή αντίστοιχα και γλυκαντικές ουσίες), τότε αργά ή γρήγορα, διψάμε.

Γενικά να ξέρετε, ότι μία αιτία που μας κάνει να διψάμε είναι και η αυξημένη συγκεντρωση κάποιας μεγάλης ποσότητας κάποιων ουσιών στο αίμα.

Βέβαια, το φαινόμενο της δίψας, δεν οφείλεται μόνο σε αυτό, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε συνδυασμό παραγόντων και καταστάσεων που συμβαίνουν στον οργανισμό μας.

Όταν καταναλώνετε ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες ή κάποιο άλλο είδος υδατανθράκων, αυξάνονται στο αίμα σας τα επίπεδα της γλυκόζης.

Αν αυξηθούνε κατά πολύ τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα εξαιτίας της ζάχαρης, τότε οι μηχανισμοί που μας κάνουνε να διψάμε, ενεργοποιούνται.

Η γλυκόζη, για να διασπαστεί, χρειάζεται νερό το οποίο αντλείται από τα κύτταρα του οργανισμού μας. Τα κύτταρα αυτά όμως σιγά σιγά έχουνε έλλειψη νερού, με αποτέλεσμα να στέλνουν κάποια χημικά σήματα στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μας κάνει να διψάμε.

Τα κύτταρα το χρειάζονται το νερό που απέβαλλαν για να λειτουργήσουν. Έτσι, θα πρέπει να το αναπληρώσουνε. Αυτό θα γίνει όταν καταναλώσουμε νερό.

Γιατί διψάμε όταν καταναλώνουμε ζάχαρη; Γιατί διψάμε όταν καταναλώνουμε ζάχαρη; Reviewed by Unknown on 18:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.