Δολοφονήθηκε στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος των Τσετσένων αυτονομιστών!!!Ένας Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου των Τσετσένων αυτονομιστών στην Τουρκία, δολοφονήθηκε στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μεντέτ Ουνλού πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γραφείο που διατηρούσε στην τουρκική πρωτεύουσα, όταν άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα.
Ο Ουνλού, που ήταν τσετσενικής καταγωγής αφού οι πρόγονοί του μετανάστευσαν στην Τουρκία το 19ο αιώνα μετά την κατάκτηση του Καυκάσου από τους Ρώσους, ήταν επίτιμος πρόξενος της αυτοανακηρυχθείσας Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ισκερίας, που δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς.
Συγγενείς του επέρριψαν την ευθύνη για τη δολοφονία του στον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ. Ο εκπρόσωπος του Καντίροφ, Άλβι Καρίμοφ είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει την υπόθεση.
Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων του και σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τον Σεπτέμβριο του 2011 δολοφονήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τρεις Τσετσένοι που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ήταν ισλαμιστές εξτρεμιστές. Ο φερόμενος ως δράστης, ένας Ρώσος, κατάφερε να διαφύγει.

STATESMEN
http://alithiastofos.blogspot.gr
Δολοφονήθηκε στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος των Τσετσένων αυτονομιστών!!! Δολοφονήθηκε στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος των Τσετσένων αυτονομιστών!!! Reviewed by Unknown on 13:50 Rating: 5
Από το Blogger.