Το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια πίσω απο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη


Ξέρω ότι λόγω του τίτλου του άρθρου, το μυαλό σας θα πάει μόνο στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και κυρίως στους υδρογονάνθρακες. Ήδη έχει γίνει φανερό ότι στόχος των δανειστών και του διεθνούς κεφαλαίου είναι η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδα μέσα απο το ΤΑΙΠΕΔ, απο το σχηματισμό ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), απο περιοχές Natura στις οποίες θα επιτρέπεται εξόρυξη και κατασκευή λιμένων κλπ. Αυτό που δεν έχει γίνει φανερό είναι ότι το “σχέδιο” αυτό δεν έχει στόχο μόνο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων σε Ελλάδα (Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και κεντρική Μακεδονία,Κρήτη και Καστελόριζο) και Κύπρο (βλέπετε εδώ) αλλά και τα κοιτάσματα άλλων χωρών που είναι σε οικονομική κρίση, όπως της Ιταλίας και της Ιρλανδίας! Αυτό θα γίνει κατανοητό στη συνέχεια.


Ο γνωστός φιλάνθρωπος και μεγαλοεπενδυτής George Soros πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ και “στηρικτής” της FYROM που είναι τίγκα στους υδρογονάθρακες, ο άνθρωπος που καταστρέφει οικονομίες κρατών, εν μία νυκτί, και παράγει "αερολεφτά" εκ του μηδενός χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει παραγωγή, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος της υπό οποιεσδήποτε νυν ή μελλοντικές οικονομικές συνθήκες και προτείνει διαγραφή του χρέους της (κάτι δύσκολο) ή την αποπληρωμή του με άλλο τρόπο "φωτογραφίζοντας" την έκδοση ομολόγων με εγγύηση τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας. Εγγυήσεις για φαγητό…




Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη ξεκίνησε απο τις PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) και στη πορεία προσετέθη και η Ιρλανδία με τη Κύπρο. Απο αυτές τις χώρες, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ιρλανδία έχουν σχετικά μεγάλα έως πολύ μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, αρκετά για να δώσουν μεγάλη ανεξαρτησία για πολλά χρόνια στην οικονομία της Ευρώπης απο τη Ρωσία.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι εταιρείες πετρελαίων εφαρμόζουν δύο τρόπους για να αποκτήσουν τον έλεγχο και να έχουν το μεγαλύτερο κέρδος των κοιτασμάτων. Ο ένας είναι ο πόλεμος και ο άλλος είναι ο υπερδανεισμός και η χρεοκοπία των κρατών μέσω της χρήσης ΜΚΟ, οικονομικών δολοφόνων, περιβαλοντολογικών οργανώσεων, παρατηρητηρίων, εξαγοράς κομμάτων, προώθησης και εξαγοράς πολιτικών, ελέγχου MME και ιστολογίων κλπ.

Τρείς γνωστοί πόλεμοι που έγιναν, αφορούν το Ιράκ (εκμετάλλευση πετρελαίων Ιρακινού Κουρδιστάν), τη Γιουγκοσλαβία (βλέπετε εδώ) και τη Συρία (βλέπετε εδώ) ενώ ένας ακόμη είναι στα σκαριά (Ιράν).

Η οικονομική κρίση κατά τη γνώμη μου που στοχοποίησε τις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης κρύβει μια μάχη για τον έλεγχο των υδρογοναθράκων. Η διόρθωση της ανταγωνιστικότητας των χωρών του Νότου την οποία η Γερμανία επιθυμεί χωρίς παράλληλα να προωθεί την ενοποίηση της Ευρώπης, βασίζεται σε ένα οικονομικό μοντέλο που δεν περιέχει ρήτρα για ανάπτυξη των χωρών αυτών παρά μόνο τρόπους διόρθωσης των δημοσιονομικών τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, μια διαρκής αύξηση της διαφοράς ανταγωνιστικότητας των χωρών του Νότου απο εκείνες του Βορρά και μια διαρκής αύξηση του χρέους τους. Αυτά τα περί πλεονάσματος που ακούγονται δεν έχουν νόημα όσο το χρέος αυτξάνει και διαιωνίζεται.

Αν είχαν γίνει κινήσεις που να ενισχύσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα πχ δημιουργία βιομηχανικών υποδομών και νέων βιομηχανιών, τα χρόνια που πέρασαν και αν οι εφοπλιστές επλήρωναν τα 15 δις ευρώ το χρόνο φόρους και αν είχε γίνει επανέλεγχος του χρέους δεν θα υπήρχε ανάγκη να γίνονται συζητήσεις για βιωσιμότητα του χρέους και πιθανόν η χώρα να μην είχε μπεί ποτέ στο ΔΝΤ!
Η παρουσία στην Ελλάδα ενός τόσο διεφθαρμένου, διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος που έχει κατηγορηθεί για τόσες συνωμοσίες και εγκλήματα, που παρέδωσε αμαχητί την Εθνική κυριαρχία στους δανειστές, που έχει κάνει τη χώρα ένα τεράστιο πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων όλης της ΕΕ μέσω διαφόρων μηχανισμών σίγουρα δεν αποτελεί ελπίδα για τις επόμενες γενεές των Ελληνοπαίδων ούτε αφήνει περιθώρια στους Έλληνες πολίτες να περιμένουν ανάπτυξη και όχι διάσωση, όπως τους επιβάλλεται για να αυξηθούν στο μέλλον τα κέρδη των πετρελαικών εταιρειών απο εκδόσεις φτηνών ομολόγων και άλλα τραπεζικά προιόντα.

Η υπερδανειοδότηση της χώρας και η φτωχοποίηση της ήταν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για να ξεχάσει ο Ελληνας πολίτης τον πλούτο που κρύβεται στην Ελληνική ΑΟΖ, τον οποίο δικαιούται να επικαρπούται. Ο κακός γείτονας ήταν το άλλο όπλο πίέσης, που δεν άφησε την Ελλάδα απο το 1974 τουλάχιστον και μετά (βλέπετε εδώ), να χρησιμοποιήσει τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων που έχει στο Αιγαίο για να γίνει μια τεράστια οικονομική δύναμη στο χώρο της Ανατ. Μεσογείου. Βοήθησαν όμως και οι διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες. Δεν είναι τυχαίο “ποιοί και γιατί” διαφεντεύουν τη χώρα αυτή τη στιγμή.

Την τύχη της Ελλάδας ακολούθησε και η Κύπρος, που έχει και αυτή πάρα πολλά κοιτάσματα υδρογονανθράκων (βλέπετε εδώ). Στο ΔΝΤ επίσης είναι και η Ρουμανία, που κατά σύμπτωση έχει και αυτή κοιτάσματα υδρογοναθράκων, κάτι πολύ γνωστό απο καιρό…

Στον χάρτη, φαίνεται πάνω σε ένα ανάγλυφο χάρτη της Google στη περιοχή της Ιρλανδίας μια διαφάνεια ενός μέρους ενός άλλου χάρτη γνωστού απο το 2007, για τον οποίο σας έχω μιλήσει προηγουμένωςεδώ στον οποίο φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει στην περιοχή.

Οι περιοχές στους χάρτες, που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτές με το κίτρινο χρώμα δείχνουν την ύπαρξη κοιτασμάτων σε μεγαλύτερο βάθος,

Παρατηρείστε την ύπαρξη ενός μεγάλου κοιτάσματος στην περιοχή Α με μέγεθος τριπλάσιο του μεγέθους της χώρας. Στα δυτικά της Ιρλανδίας και επι της ξηράς εντοπίσθηκε μετά το Φεβρουάριο του 2011, τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Οι έρευνες συνεχίζονται… Είδατε πόσο καλοί είμαστε στις “προβλέψεις”; Στη θάλασσα δεν έχουν ψάξει ακόμη. Θα ψάξουν όμως…
Στη συνέχεια ακολουθεί ένας παρόμοιος χάρτης για την Ιταλία και τη Μάλτα.


Στο χάρτη της Ιταλίας παρατηρείστε το κοίτασμα Β που δίνει σε πολλά σημεία της Ιταλίας τη δυνατότητα εξόρυξης, όπως και το κοίτασμα στη περιοχή C. Κοιτάσματα υπάρχουν εντός της Ιταλικής ΑΟΖ και στις περιοχές που δείχνουν τα δύο λευκά βέλη, γύρω απο τα νησάκια που υπάρχουν στην περιοχή αυτή, πρός τη μεριά της Τυνησίας. Η Ιταλία σαφώς δικαιούται περισσότερη ΑΟΖ για τα νησιά αυτά στη περιοχή αυτή.

Στον χάρτη δεξιά μπορείτε να δείτε γνωστές θέσεις κοιτασμάτων στην Ιταλία το 2004. Παρατηρείστε σε πόσο καλή σύμπτωση είναι οι “προβλέψεις” του “δικού” μας χάρτη σε σχέση με τα παρόντα γνωστά κοιτάσματα. Τα υπόλοιπα κοιτάσματα θα τα βρούν αργότερα, όταν θα τους τα ζητήσουν οι δανειστές…

Ενδιαφέρον έχει και το κοίτασμα Ε στις ακτές της Κροατίας (πρώην Γιουγκοσλαβίας), όπως και το κοίτασμα D στη περιοχή της Μάλτας πρός τη περιοχή της Λιβύης.

Σημειώστε, ότι σε πολύ παλαιότερα άρθρα μας (βλέπετε εδώ και εδώ) είχαμε αναφέρει την ύπαρξη shale gas (σχιστολιθικού φυσικού αερίου) στη Δυτική Θράκη.

Πρόσφατα, η Τουρκία ξεκίνησε τις έρευνες στην Ανατολική Θράκη για σχιστολιθικό φυσικό αέριο. Η Τουρκία όπως και άλλες χώρες είχαν την πρόνοια να στείλουν τεχνικούς για μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ για να ειδικευθούν στην εξόρυξη shale gas. Η Ελλάδα απούσα ως συνήθως…
Στο χάρτη αριστερά βλέπετε που υπάρχει σχιστολιθικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Η Πολωνία, η Ουκρανία η Ρουμανία και η Βουλγαρία (κόκκινα βέλη), της οποίας το κοίτασμα εκτείνεται στην Δυτική και την Ανατολική Θράκη κατά σύμπτωση παίρνουν δάνεια απο το IMF (ΔΝΤ).

Στην Κροατία πρόσφατα επίσης ξεκίνησαν έρευνες απο Αμερικανικές εταιρείες και μια θυγατρική της Gazprom. Στην Ελλάδα συνεχίζουν να μιλούν για φαντάσματα, να τρώνε κουραμπιέδες και να αερολογούν. Μπανανία η χώρα, λουμπίνες, κοπρίτες, ανεύθυνους και άσχετους γεμάτη.
Αποδείξαμε λοιπόν, πως

όσα κράτη έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στην ΕΕ έχουν και πολλά κοιτάσματα υδρονανθράκων…


Τί άλλο να εξηγήσουμε;
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί αλλά όχι με το παρόν διαβρωμένο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα.


ΠΗΓΗ
Το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια πίσω απο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη Το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια πίσω απο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.