Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Σκοπιανού τύπου, κατά την τελευταία συνάντηση των εκπρόσωπων των 2 χωρών με τον Μ. Νιμιτς την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος φέρεται να πρότεινε την ονομασία ...
"Σλαβο-Αλβανική-Μακεδονία"
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία απεγκλωβίζει τη χώρα από την έως τώρα στάση της γεωγραφικής erga omnes ονομασίας και εισαγάγει τον εθνολογικό προσδιορισμό τόσο για τους Σλάβους αλλα και για τους Αλβανούς που αποτελούν το 30% περίπου του πληθυσμού της πΓΔΜ. Μέχρι τώρα το "Σλαβομακεδονια" το απέρριπταν μετ' επιτάσεως οι Αλβανοί. Τώρα το Σλαβο-Αλβανό Μακεδονία αναμένεται να το απορρίψουν οι Σλάβοι. Σημασία βέβαια έχει οτι η εισαγωγή του Αλβανικού εθνολογικού στοιχείου στο ονοματολογικό είναι κατά πλήρη εναρμόνιση με το πνεύμα της συμφωνίας της Αχριδος και με την 'αποαρχαιοποιηση' και' απομακεδονοποίηση' της χώρας.
Με αυτο τον τρόπο, στην επόμενη φάση δηλαδή μετα την βέβαιη απόρριψη του "Σλαβο-Αλβανο-Μακεδονια" η Ελλάδα θα εχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του Αλβανικού παράγοντα για μια erga omnes λυση με γεωγραφικό προσδιορισμό και οι Σλάβοι αναλόγως της πίεσης που θα τους ασκηθεί (πχ η ελευση μιας πρότασης του Μ. Νιμιτς με το στοιχείο του Αλβανικου προσδιοριστικού παράγοντα) θα νιώσουν περισσότερο θετικοί ως προς την αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού με ισχύ έναντι όλων ( *erga omnes ) απο την πρόταση συμπερίληψης του Αλβανικου εθνολογικού προσδιορισμού, έστω και χωρίς "erga omnes" εφαρμογή.
Αν ισχυει η παραπάνω πρόταση το πιο σημαντικό είναι να έχει γίνει οργανωμένα με στήριξη και προσυνεννόηση με τον Αλβανικο παράγοντα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο είναι εύκολο να θεωρηθεί ως ενα ελληνικό πυροτέχνημα που θα πολώσει ακομα περισσότερο την κατάσταση.
Επίσης ακομα και στην περίπτωση της εισαγωγής του Αλβανικου εθνολογικού παράγοντα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθει στο ευρος της χρήσης και τον φοβο παγίωσης των ψευτομακεδονικών απαιτήσεων ιδιαίτερα για "Μακεδονικη γλωσσα και πολιτισμό". Τη "Μακεδονική" γλώσσα δεν την αρνούνται οι Αλβανοί.
Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να υπάρχει προνοια μη χρησης του Μακεδονία-ίκος-ική σε περιπτωση που το κράτος της πΓΔΜ διαιρεθει αργότερα σε Σλαβικό και Αλβανικό.
Π. Πετράκης
*με την φράση "erga omnes" , εννοουμε τη χρηση ονοματος και προσδιορισμών για καθε χρηση. Δηλαδη και σε οτι αφορά το ευρος χρησης αλλα και το αντικειμενο. ΠΧ:Δημοκρατια της Βορειομακεδονιας, Βορειομακεδονική γλώσσα, Βορειομακεδονικός πολιτισμος,προϊόντα, ιστορία, NMK κλπ
Εξέλιξη στο Σκοπιανό: Νέο όνομα στο τραπέζι των... διαπραγματεύσεων !
Reviewed by Unknown
on
11:30
Rating: