Μήπως σου λέει παραμυθάκια «Χαλιμάς»;




Όλοι λέμε ψέματα, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι... Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι το παρακάνουν! Δυστυχώς μικροί και μεγάλοι δεν έχουν και πολύ το θάρρος να πούν αυτά που πραγματικά αισθάνονται είτε είναι καλά είτε άσχημα! Και υπάρχουν και αυτοί που λένε ψέματα απλά γιατί έτσι έχουν μάθει να επιβιώνουν και βέβαια έτσι να ικανοποίουν τα καπρίτσια τους!



Είναι δύσκολο λέτε να αποκωδικοποιηθούν τα μηνύματα που στέλνονται από τους κατά συρροή «Πινόκιο»; Και αν σας έλεγα πως υπάρχουν τρόποι; Απλά πρέπει να είστε σε ετοιμότητα και να αρχίζετε να διαβάζετε τα σημάδια!

Η ασυνέπεια… κάνει τη διαφορά…

Αναζητήστε αντιφάσεις σε ό,τι σας λέει. Ένας καλός τρόπος είναι να ρωτήσετε ξαφνικά κάτι άσχετο, για να δείτε αντιδράσεις. Όταν μάλιστα, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται σε ανύποπτο χρόνο, τότε ο ψεύτης δε μπορεί παρά να πέσει σε ασυνέπειες. Με απλά λόγια, πάντα κάτι δεν ταιριάζει στην ιστορία του.

Ρωτήστε το αναπάντεχο

Ένα καλό κόλπο να αποκαλύφθεί το ψέμα τους είναι να τους αφήσετε να εξιστορούν, όπως αυτοί θέλουν και σε ανύποπτο χρόνο να τους κάνετε μία ερώτηση, που δεν ήταν προετοιμασμένοι να ακούσουν. Το εμφανές κόμπιασμα, που συνήθως παρουσιάζουν, θα σας πει όλη την αλήθεια.

Αλλαγή συμπεριφοράς…

Τα ψέμματα που μπορεί να κρύβονται στην ιστορία που σας εξιστορεί κάποιος, μπορούν να φανερωθούν από τις αλλαγές των αντιδράσεών του. Αν από ήρεμος γίνεται ανήσυχος ή αντιδρά περίεργα σε σχέση με τη συνήθη συμπεριφορά του, τότε έχετε πέσει θύμα της πλεκτάνης του.

Πίσω από τις λέξεις...

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να υποκριθούν το ψεύτικο χαμόγελο. Τότε είναι η στιγμή σας να ανακαλυφθεί η αλήθεια. Ένας ψεύτης, ενώ είναι θυμωμένος προσπαθεί μάταια να χαμογελάσει και δυστυχώς για αυτόν, τα συναισθήματα του τον προδίδουν αφού αυτό θα εμφανιστεί στο πρόσωπό του χωρίς να το αντιληφθεί. Εσείς χρειάζεται μόνο να το δείτε, όταν συμβεί.

Η αλάνθαστη αίσθηση της αμηχανίας...

Όταν αυτός που ψεύδεται προσπαθεί να κοιτάξει κάποιον στα μάτια, χωρίς αυτή να είναι μία κίνηση που συνήθως κάνει, τότε ενδεχομένως αυτή η αντίδραση να είναι η ένδειξη, ότι δεν είναι ειλικρινής.

Συνήθως οι ψεύτες νιώθουν άβολα, άλλοτε κοκκινίζουν, άλλοτε έχουν ένοχο βλέμμα και δείχνουν αγχωμένοι,ενώ γενικότερα οι κινήσεις τους είναι τόσο νευρικές που δείχνουν πως κάτι δε πάει καλά!

«Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»

Όταν ρωτάτε κάποιον μία απλή ερώτηση του τύπου «τι έκανες χθες» και αυτός ξεκινά μία ιστορία απείρου κάλλους, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που ακόμα και μπροστά να ήσασταν δε θα το θυμόσασταν τόσο αναλυτικά, αυτό συνήθως σημαίνει ένα μόνο πράγμα: ότι αφιέρωσε πολύ χρόνο γα να χτίσει ένα περίτεχνο ψέμα.

Υπάρχει και η περίπτωση της αλήθειας βέβαια

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, ένα περίτεχνο ψέμα μπορεί να είναι απλά η αλήθεια, την οποία δεν αντιληφθήκατε, πεπεισμένοι ότι κάποιος σας λέει ψέματα.

Γενικά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι καχύποπτοι (συνήθως με τους λάθος ανθρώπους και σε λάθος καταστάσεις), παραβλέποντας το αυτονόητο: την αλήθεια.

Αν επιλέγετε να γίνεστε συνεχώς «detective», δαπανώντας ώρες και ενέργεια για να ανακαλύψετε το ψέμα που φαντάζεστε, ότι σας έχουν πει, είναι καθαρά δική σας επιλογή. Ωστόσο καλό είναι να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι η εμπιστοσύνη είναι πιο εύκολος δρόμος…μέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά.

πηγή
Μήπως σου λέει παραμυθάκια «Χαλιμάς»; Μήπως σου λέει παραμυθάκια «Χαλιμάς»; Reviewed by Unknown on 17:30 Rating: 5
Από το Blogger.