Σε σχηματισμό μάχης τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά!


Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση το πρωί πάνω από δύο ελληνικά νησιάαμφισβητώντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και προβαίνοντας σε σειρά προκλήσεων!
Συγκεκριμένα στις 11.25 π.μ., σχηματισμός από έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε διάταξη μάχης πέταξαν πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι του συμπλέγματος Φούρνων.
Τα τέσσερα F-16 πετούσαν στα 1.000 μέτρα προκειμένου να μπορούν να προσβάλλουν εικονικά τα ελληνικά νησιά ενώ τα άλλα δύο F-16 βρίσκονταν στα 5.000 μέτρα παρέχοντας προστασία στα άλλα τέσσερα δικά τους, που προέβαιναν σε εικονικά κτυπήματα.
Αμέσως το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας σήκωσε ελληνικά μαχητικά που ήταν σε επιφυλακή και διέταξε την αναγνώριση και αναχαίτιση των εχθρικών αεροσκαφών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη μέσα σε λίγα λεπτά είχαν περικυκλωθεί από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
Η πρόκληση αυτή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες της Άγκυρας στο Αιγαίο. Η Τουρκία από ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση καθώς σε καθημερινή βάση αμφισβητεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.
πηγή

Σε σχηματισμό μάχης τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά! Σε σχηματισμό μάχης τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά! Reviewed by Unknown on 14:49 Rating: 5
Από το Blogger.