Θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, κανένα ίχνος ως τώρα


Οι ελπίδες για τους 227 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα είναι λιγοστές, δεδομένου ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 20:40 ώρα Ελλάδος.







Συνεχίζεται το θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο εξαφανίστηκε πάνω από νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες.

Οι ελπίδες για τους 227 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα είναι λιγοστές, δεδομένου ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 20:40 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο, και παρά την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή σκαφών από το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Κίνα, έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος συντριβής.

Η έρευνα θα συνεχιστεί «για όσο χρειαστεί», διεμήνυσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, προσθέτοντας πως η ακτίνα της έρευνας θα αυξηθεί.

Από την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης έχουν πλέον αποσυρθεί τα εναέρια μέσα, λόγω σκότους, ωστόσο στην περιοχή κατευθύνεται αντιτορπιλικό το Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια εύρεσης του αεροπλάνου.

Η πλειοψηφία των επιβατών, 152, είναι Κινέζοι (συν ένα νεογνό), 38 είναι πολίτες της Μαλαισίας. Στην πτήση επέβαιναν άνθρωποι από 14 χώρες, όχι όμως έλληνες υπήκοοι.

Άγνωστα παραμένουν βεβαίως τα αίτια της εξαφάνισης. Σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο flightaware.com, που παρακολουθεί πτήσεις ανά τον κόσμο, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε ύψος 35.000 ποδών και ανέβαινε.

Σύμφωνα με τη Malaysia Airlines, ο πιλότος υπηρετούσε στην εταιρεία για περισσότερα από 30 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του 18.365 ώρες πτήσης. Ο πρώτος αξιωματικός είχε καταγράψει 2.763 ώρες στο πιλοτήριο.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για κακοκαιρία στην περιοχή την ώρα της εξαφάνισης.

Παράλληλα, το αεροπλάνο ήταν εφοδιασμένο με απόθεμα καυσίμων προκειμένου να πετάει για επιπλέον 2 ώρες μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου.

Το αεροσκάφος είναι ένα δικινητήριο Boeing 777 (1995), ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα μοντέλα μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, με καλό ιστορικό ασφάλειας, και μοναδικό έως τώρα δυστύχημα σε πτήση της Aseana στο Σαν Φρανσίσκο το 2013, με τρεις νεκρούς.


πηγή
Θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, κανένα ίχνος ως τώρα Θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, κανένα ίχνος ως τώρα Reviewed by Unknown on 15:55 Rating: 5
Από το Blogger.