4 ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ…


Το να μας πονάει ο λαιμός μας είναι συνήθως το πρώτο σημάδι ότι έχουμε κρυολογήσει. Είναι ενοχλητικό στην κατάποση …και το μόνο που θέλουμε είναι να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.



Εκτός από το να πάρετε κάποιο σιρόπι, αντιβιοτικά ή αντιφλεγμονώδη χάπια και καραμέλες για τον λαιμό, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο με υλικά που έχετε στο σπίτι:
Κάντε γαργάρες με αλατόνεροΈρευνες έχουν δείξει ότι αν κάνετε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθάει στο να υποχωρήσει το πρήξιμο και να διαλυθούν οι βλέννες που έχουν πιθανώς δημιουργηθεί. Επίσης καταπολεμάει τα βακτήρια. Βάλτε μισή κουταλιά αλατιού σε μία κούπα χλιαρού νερού και ανακατέψετε. Αν η γεύση είναι πολύ άσχημη για εσάς, δοκιμάστε να προσθέσετε μία κουταλιά μελιού στο μείγμα. Μετά από κάθε γαργάρα, μην καταπιείτε.

Πίνετε πολλά υγράΕίναι σημαντικό να διατηρήσετε τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο κατά την περίοδο που ο λαιμός θα είναι ερεθισμένος ή θα έχετε κάποια φλεγμονή. Οι γιατροί συνιστούν να πίνετε αρκετό νερό, ώστε τα ούρα σας να έχουν διαυγές, κίτρινο χρώμα. Το άφθονο νερό θα κρατήσει περισσότερο υγρές τις βλεννογόνες μεμβράνες οι οποίες θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει τα βακτήρια και άλλες αλλεργιογόνες ουσίες.

ΤσάιΔοκιμάστε το ως εναλλακτικό στο νερό. Μία κούπα ζεστό τσάι θα ανακουφίσει τον πόνο στον λαιμό σας. Όποιον τύπο τσαγιού και αν προτιμάτε, περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού.

ΚοτόσουπαΕίναι ίσως η πιο κλασική “σπιτική” μέθοδος καταπολέμησης του πονόλαιμου και του κρυολογήματος. Το νάτριο στον ζωμό κοτόπουλου έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


ΠΗΓΉ
4 ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ… 4 ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ… Reviewed by Unknown on 21:30 Rating: 5
Από το Blogger.