Ανεβαίνει το θερμόμετρο





Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την σήμερα.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Παρασκευή, ανήμερα της Παναγιάς, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά.




‘’Καυτό’’ αναμένεται να είναι και το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να ξεπερνάει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Σαρωνικό και βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Αίθριο και ζεστό καιρό περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με την θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 4 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τη Νότια Εύβοια προβλέπεται για σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.



Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.civilprotection.gr.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά τα 6 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και την Παρασκευή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους του 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μόνο τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Από το Blogger.