ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ "ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ" ΚΑΛΑ!


Αυτή η πόλη στην Αυστραλία μοιάζει εντελώς εγκαταλελειμμένη. Δεν είναι όμως. Οι κάτοικοί της απλά "κρύβονται" καλά!
Η πόλη Κούμπερ Πέντι στη βόρεια Νότια Αυστραλία (Μπερδεύτηκες; Κι εμείς!) είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα οπαλίου. Το 95% σχεδόν της παγκόσμιας παραγωγής οπαλίου προέρχεται από τα τοπικά ορυχεία.
Αν επισκεφθείς όμως αυτή την πόλη με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, δεν θα δεις μια ζωντανή μικρή πόλη γεμάτη κόσμο. Για την ακρίβεια θα δεις λιγότερο από το μισό της πληθυσμό.
Κι αυτό γιατί οι μισοί από τους κατοίκους του Κούμπερ Πέντι ζουν κάτω από το έδαφος!


Τα περισσότερα σπήλαια της περιοχής ανοίχτηκαν αρχικά ως ορυχεία.

Οι τρύπες ξεκίνησαν μικρές, γιατί πριν 50 χρόνια η δουλειά στα ορυχεία γινόταν κυρίως με τα χέρια.

Καθώς όμως οι εργάτες των ορυχείων έσκαβαν για οπάλι, άρχισαν να δημιουργούν και χώρους υπόγεια...

...για να ζήσουν! Οι εργάτες αντί να ζουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες της ερήμου, άρχισαν να εγκαθίστανται στις σπηλιές που είχαν ανοίξει κατά τις εξορύξεις.

Θα πίστευε κανείς ότι το να ζεις κάτω από το έδαφος θα σήμαινε υγρασία και σκοτάδι, βρήκαν όμως τρόπους να κάνουν τις σπηλιές τους να μοιάζουν με αληθινά σπίτια.

Που έχουν μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και "παράθυρα".

Κάποιες από τις σπηλιές, αυτές που ήταν ανοιγμένες μέσα σε λόφο, οδηγούν μάλιστα και έξω.

Και απ' ότι φαίνεται οι κάτοικοι είχαν και πολύ χιούμορ, αν κρίνουμε από αυτή την ταμπέλα που γράφει "Μην πατάτε το γρασίδι".

Η κοινότητα είχε μπει για τα καλά στο πνεύμα της υπόγειας ζωής, τόσο μάλιστα που έφτιαξαν μέχρι και εκκλησίες κάτω από το έδαφος.

Παρ' όλο που αυτές οι σπηλιές είναι ιδιωτικές κατοικίες, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Σήμερα, υπάρχουν μέχρι και υπόγεια ξενοδοχεία στο Κούμπερ Πέντι, για εκείνους που θέλουν να πάρουν μια γεύση από τον τρόπο ζωής της περιοχής.

Αν σε πιάνει κλειστοφοβία και μόνο στη σκέψη, μην πανικοβάλλεσαι, πάντως. Τα "υπόγεια" σπίτια είναι συνήθως σκαμμένα μέσα στους λόφους και οι περισσότερες είσοδοι βρίσκονται στο επίπεδο του δρόμου.

Κάθε δωμάτιο αερίζεται μέσω ενός κάθετου αεραγωγού, η θερμοκρασία είναι απόλυτα ελεγχόμενη και τα σπίτια παρέχουν τέλεια ηχομόνωση.

Στην ουσία δηλαδή στο Κούμπερ Πέντι θα μπορούσες να κάνεις τον τέλειο ύπνο, αν ξεπεράσεις φυσικά το γεγονός ότι κοιμάσαι σε "σπηλιά".

Για σκέψου ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν σχεδόν όλη τους τη ζωή κάτω από το έδαφος! Ακούγεται τρελό για τα δικά μας δεδομένα
ΠΗΓΗ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ "ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ" ΚΑΛΑ! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ  ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ "ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ" ΚΑΛΑ! Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.