Τα 10 πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου

Μέρη που μόνο οι τολμηροί αποφασίζουν να επισκεφθούν και φεύγοντας από αυτά έχουν να διηγηθούν ιστορίες πραγματικής φρίκηςΑπό τον πύργο του Λονδίνου, το στοιχειωμένο κάστρο της Τσεχίας μέχρι το Φρενοκομείο τόπο βασανιστηρίων για τους ασθενείς και τις στοιχειωμένες φυλακές των ΗΠΑ. Οι φρικιαστικές ιστορίες πίσω από δέκα μέρη που δεν θα ήθελες ποτέ να επισκεφτείς.

1 Φρενοκομείο Waverly Hills, ΗΠΑ

Στις αρχές του 20ου αιώνα το κτίριο του Waverly στο Kentucky των ΗΠΑ λειτούργησε ως κλινική για την αντιμετώπιση της φυματίωσης. Στα 60’s μετατράπηκε σε ψυχιατρική κλινική, όμως έκλεισε μετά από μερικά χρόνια ύστερα από καταγγελίες κακοποίησης ασθενών. Από τα πιο γνωστά "εργαλεία" που χρησιμοποιούσε το προσωπικό του ήταν το "Τούνελ του Θανάτου", ένα σιδηροδρομικό σύστημα το οποίο μετέφερε τα πτώματά στο υπόγειο του κτιρίου.
Στους αστικούς μύθους γύρω από το ψυχιατρείο συμπεριλαμβάνονται ιστορίες βάση των οποίων ασθενείς υπέστησαν λοβοτομή και υποχρεωτικές εκτρώσεις, ενώ άλλες κάνουν λόγο για βιασμούς γυναικών από γιατρούς.

2. East State Penitentiary, Φιλαδέλφια, Πενσιλβανία

Οι φυλακισμένοι στις εγκαταστάσεις της φυλακής του 19ου αιώνα υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια από τους φύλακες. Μερικές από τις τιμωρίες τους ήταν το ξύπνημα με παγωμένο νερό ή ο ύπνος στο κρύο και ξυλοδαρμός. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι κρατούμενοι άκουγαν κραυγές και ψιθύρους που προέρχονταν από τους τοίχους της φυλακής, ενώ ο Αλ Καπόνε είχε ισχυριστεί πως το φάντασμα ενός εκ των θυμάτων του τον είχε στοιχειώσει.
Άλλοι έχουν αναφέρει πως έχουν δει στους διαδρόμους τα φαντάσματα όσων εκτελέστηκαν να σχηματίζουν μια ουρά και να κατευθύνονται προς το δωμάτιο εκτελέσεων.


3 Το κρουαζιερόπλοιο RMS Queen Mary, Καλιφόρνια


Το κρουαζιερόπλοιο RMS Queen Mary είναι γνωστό και ως "το φάντασμα Grey", σύμφωνα με το μύθο πρόκειται για το φάντασμα ενός άρρωστου επιβάτη που δολοφονήθηκε πάνω στο πλοίο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το φάντασμα επιτίθεται στους επιβάτες και τους χτυπά, αφήνοντας σημάδια από χαστούκια στο σώμα τους.
Το πλοίο χρησιμοποιήθηκε και για την μεταφορά των στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, όπου ένας στρατιώτης πέθαινε κάθε 7 λεπτά. Το 1942 το πλοίο συγκρούστηκε με άλλο και το έκοψε στη μέση, αφήνοντας πίσω του 300 νεκρούς.

4 Château de Brissac, Γαλλία

Τα φαντάσματα ενός ζευγαριού που δολοφονήθηκε στο υψηλότερο κάστρο της Γαλλίας τι έχουν στοιχειώσει. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε από τον άνδρα της Charlotte de Breze και από το φρόντισε να μην τον αφήσει σε ησυχία. Οι κραυγές και τα ουρλιαχτά ανάγκασαν το δολοφόνο να εγκαταλείψει το σπίτι του.
Από τότε ένα φάντασμα που ονομάζεται la Dame Verte, ή «"Πράσινη κυρία" περιφέρεται στους άδειους διαδρόμους του κάστρου.

5 Ο Πύργος του Λονδίνου, Αγγλία

Οι κραυγές των εκατοντάδων φυλακισμένων στον Πύργο, αλλά και τα φαντάσματα αυτών που έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί έχουν κάνει την παρουσία τους εμφανή τα περασμένα χρόνια. Το πιό γνωστό φάντασμα στην οικία είναι το πνεύμα της Ann Boleyn, μιας από τις συζύγους του Henry του 8ου, που επίσης αποκεφαλίστηκε στον Πύργο το 1536, και από τότε τριγυρνάει στον μέρος, κουβαλώντας το κεφάλι της.
Άλλα φαντάσμα που έχουν εμφανιστεί στον Πύργο είνια αυτά δυο πριγκιπισσών που δολοφονήθηκαν από τον θείο τους, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι έχουν θεαθεί στις γωνιές του κρατώντας τα χέρια τους.
6 Το κάστρο Houska, Τσεχία

Ο μύθος αναφέρει πως το κάστρο, που βρίσκεται κοντά στη Πράγα, καλύπτει έναν λάκκο χωρίς πάτο και αποτελεί το πέρασμα στην κόλαση. Το 13ο αιώνα ο βασιλιάς Ottokar ΙΙ της Βοημίας προσέφερε χάρη σε κάθε καταδικασμένο κρατούμενο που κατέβαινε στο λάκκο και ανέφερε τι είχε δει. Ο πρώτος κρατούμενος άντεξε μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να ουρλιάζει. Όταν τον ανέβασαν πάνω, τα μαλλιά του είχαν γίνει κατάλευκα και έμοιαζε να έχει γεράσει 30 χρόνια. Έλεγε ασυναρτησίες για ανθρώπινα πλάσματα που πετούσαν μέσα στο σκοτάδι με φτερά.
Ο Χίτλερ που πίστευε την ιστορία έστειλε μια ομάδα επιστημόνων για να διερευνήσει το παλάτι.

7 Monte Cristo, Αυστραλία

Είναι μια έπαυλη στην Αυστραλία, όπου οι επισκέπτες της έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις κραυγές όσων έχουν δολοφονηθεί εκεί. Μερικά από τα εγκλήματα που έχουν λάβει χώρα εκεί είναι ο θάνατος μιας καμαριέρας που ήταν έγκυος και ενός παιδιού που το αφεντικό του σπιτιού το έκαψε ζωντανό.
Από τότε το σπίτι έχει κλείσει και έχει απαγορευθεί η είσοδος σε αυτό.

8 Chikamauga, Τενεσί

Στην περιοχή έλαβε χώρα μια από τις σημαντικότερες μάχες κατά τη διάρκεια του αμερικάνικου εμφυλίου πολέμου. Ο μύθος θέλει στην περιοχή να κάνουν την παρουσία τους εμφανή τα πνεύματα των στρατιωτών που χάθηκαν στη μάχη. Οι στρατιώτες θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους, που όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.
Παράλληλα, αναφέρουν πως στην περιοχή είχε εντοπιστεί το φάντασμα μιας λευκοντυμένης γυναίκας που τρέχει στα λιβάδια, με το μύθο να θέλει να είναι η αρραβωνιαστικιά ενός εκ των πεσόντων.

9 Το αρχαίο Ram Inn, Αγγλία

Πρόκειται για μια pub που έχει χτιστεί πάνω από ένα αρχαίο νεκροταφείο, αλλά και απο την τοποθεσία, που σύμφωνα με το μύθος έχουν θυσιαστεί παιδιά. Οι επισκέπτες στην περιοχή αποχωρούν έχοντας γίνει μάρτυρες της μεταφυσική δραστηριότητας στην περιοχή.
Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του έχει δηλώσει πως μια αόρατη δύναμη τον έχει κλείσει σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και όταν προσπάθησε να ξεφύγει τον έσυρε πίσω σε αυτό. Κάτω από το κτίριο έχουν εντοπιστεί σκελετοί μικρών παιδιών γεγονός που ενισχύει το μύθο.

10 Η γέφυρα των κραυγών, Οχάιο

Όσοι τολμηροί αποφάσισαν να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη γέφυρα άκουγαν τις φωνές των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί. Μάλιστα, οι επισκέπτες αναφέρουν πως άκουγαν τις φωνές μια γυναίκας που πήδηξε από τη γέφυρα προκειμένου να γλυτώσει από τον άνδρα που της είχε επιτεθεί.
Παράλληλα, γίνονται αναφορές για ένα ζευγάρι που έβαλε τέλος στη ζωή του στη γέφυρα, αλλά και για τις φωνές ενός μωρού που το έριξε η μητέρα του.


Τα 10 πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου Τα 10 πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5
Από το Blogger.