Η μακάβρια προσθήκη του Facebook έρχεται στην Ελλάδα – Φίλος έκτακτης ανάγκης θα οργανώνει το… online μνημόσυνό μας!!

Η διευθυντική ομάδα του Facebook αποδεικνύεται άκρως εφευρετική και αποφασίζει να σοκάρει τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης με ένα τρόπο που κανένας άλλον πριν δεν είχε τολμήσει: το διαδικτυακό μνημόσυνο.

Η νέα προσθήκη της ιστοσελίδας που έχει ήδη γίνει διαθέσιμη σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια επαφή «έκτακτης ανάγκης» στην οποία δίνουμε τη δικαιοδοσία να διαχειρίζεται το προφίλ μας μετά το θάνατό μας, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα μνημόσυνο νέας εποχής που καλεί τους διαδικτυακούς μας φίλους να… θρηνήσουν το χαμό μας.

Η επαφή αυτή θα μπορεί να ανακοινώσει στο προφίλ μας το θάνατό μας και να δημιουργήσει event της κηδείας μας, στο οποίο θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο θανάτου, την ημερομηνία και τον τόπο του αποχαιρετισμού. Επιπλέον, στο «φίλο» αυτό παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξει φωτογραφίες προφίλ και εξωφύλλου, να δεχτεί νέα αιτήματα φιλίας και να αρχειοθετήσει δημοσιεύσεις, ωστόσο δε μπορεί να εισέλθει στο λογαριασμό του αποθανόντος ή να διαβάσει τα μηνύματά του.

Μετά την κηδεία του χρήστη, το προφίλ του παύει να είναι δημόσια ορατό και τα δηλωμένα γενέθλια δεν εμφανίζονται πια στην αρχική σελίδα των φίλων του. Ωστόσο, ο λογαριασμός του δε θα απενεργοποιείται, με το προφίλ του να αποτελεί «επιμνημόσυνη δέηση» και να υπάρχει πλέον προς τιμήν του αποθανόντος.

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, αναμένεται όμως να γίνει σύντομα.

Μόλις αυτό συμβεί, θα παρατηρήσουμε μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις, αφού στο κεφάλαιο της «Ασφάλειας», θα εμφανιστεί μεταξύ των επιλογών «Where You're Logged In» και «Deactivate Your Account», ακόμα μία που θα ονομάζεται «Legacy Contact» και θα αφορά στο χρήστη που θα επιλέξουμε να αναλάβει την… διαδικτυακή μας «κηδεία».
ΠΗΓΗ
Η μακάβρια προσθήκη του Facebook έρχεται στην Ελλάδα – Φίλος έκτακτης ανάγκης θα οργανώνει το… online μνημόσυνό μας!! Η μακάβρια προσθήκη του Facebook έρχεται στην Ελλάδα – Φίλος έκτακτης ανάγκης θα οργανώνει το… online μνημόσυνό μας!! Reviewed by Unknown on 10:30 Rating: 5
Από το Blogger.