Ένα πολεμικό πλοίο του μέλλοντος από Βρετανούς επιστήμονες


Αν νομίζετε ότι η εποχή των θωρηκτών έληξε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απλά περιμένετε μερικές δεκαετίες. Μια ομάδα Βρετανών σχεδιαστών εισήγαγε την έννοια του πλοίου του μέλλοντος με την ονομασία «Dreadnought 2050″.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός ανεξάρτητου πειράματος , που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα άτυπο αίτημα του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, αναφέρει δημοσίευμα .

Το όνομά του βρετανικού πολεμικού πλοίου έχει ως βάση την κλάση των θωρηκτών του πρώτου παγκοσμίου πολέμιου. Ιδίας κλάσης μάλιστα ήταν και το ιστορικό ελληνικό θωρηκτό Αβέρωφ , σύμφωνα με ιστοσελίδα.
Το «Dreadnought 2050» έχει όλα τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά ενός πολεμικού πλοίου του 21ου αιώνα. Το πλοίο θα λειτουργεί με κινητήρες υδρογόνου . Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα διαθέτει hydrojet κινητήρες.
Το υλικό κατασκευής του πλοίου θα αποτελείται από τα καλύτερα σύνθετα υλικά συμπεριλαμβανομένων των συνθετικών ινών. Κάτω από την πρύμνη θα υπάρχει υποβρύχια αποβάθρα για την αποβίβαση των πεζοναυτών, ενώ θα διαθέτει και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και μια πλατφόρμα για την εκτόξευση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων .
Οι σχεδιαστές δεν έχουν διευκρινίσει το μέγεθος του φουτουριστικού πλοίου, αλλά αναμένεται ότι το πλοίο θα φιλοξενεί περίπου 200 άτομα ως προσωπικό. Αυτό το βρετανικό αντιτορπιλικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 15.000 τόνων αμερικανικό αντιτορπιλικό Zumwalt.
Ο καπετάνιος και το πλήρωμα θα κυβερνούν και θα διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο σκάφος με την χρήση εξελιγμένων ολογραμμάτων που σίγουρα φαίνεται κάτι «πολύ ενδιαφέρων» .
Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο( railgun), το οποίο δεν είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που αναπτύσσονται και παράγονται από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, και
θα διαθέτει ακτίνα βολής 200 χιλιόμετρα.
Επίσης στο «Dreadnought 2050 θα εγκατασταθεί και ένα όπλο μικροκυμάτων για να εξουδετερώνει τα μικρά εχθρικά ταχύπλοα . Θα διαθέτει επίσης τορπίλες που θα μπορούν να φτάνουν σε ταχύτητα 300 κόμβων.
Σε μια εποχή των πυραύλων και υπερηχητικών αεροσκαφών , ποια τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους των ναυτικών οπλικών συστημάτων;
Ο ειδικός επί των ναυτικών τεχνολογικών θεμάτων Robert Farley είπε ότι η απάντηση είναι απλή: η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας. «Οι πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες της ναυτικής τεχνολογίας , είναι οι νέες ηλεκτρονικές συσκευές, τα Drones , τα λέιζερ και τα πυροβόλα railgun.
Τα μεγάλα πλοία θα είναι σε θέση να παράγουν περισσότερη δύναμη, αυξάνοντας όχι μόνο τις επιθετικές δυνατότητες (railgun, συσκευές), αλλά και την άμυνα (αντιπυραυλικά λέιζερ, προστατευτική τεχνολογία αισθητήρων κά).
Με άλλα λόγια, τα πολεμικά πλοία στο μέλλον θα είναι πολύ «διαφορετικά» , διότι εμείς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέους τύπους όπλων που θα μπορούν να εξοπλιστούν με αυτά.
ΠΗΓΗ
Ένα πολεμικό πλοίο του μέλλοντος από Βρετανούς επιστήμονες Ένα πολεμικό πλοίο του μέλλοντος από Βρετανούς επιστήμονες Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.