Δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες πρόκειται να συγκρουστούν και να προκαλέσουν χάος σε όλο το σύμπαν [Βίντεο]

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους για την προοπτική να συγκρουστούν δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες και να προκαλέσουν χάος σε όλο το σύμπαν.
Δύο μαύρες τρύπες σε έναν γαλαξία, περίπου 3,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από το δικό μας ηλιακό σύστημα, είναι μόλις μία βδομάδα έτη φωτός μακριά και αναμένεται να συγκρουστούν κάποια στιγμή στα επόμενα 100.000 χρόνια. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μικρότερη μαύρη τρύπα είναι πιθανό να απορροφηθεί από την μεγαλύτερη όταν αυτές συναντηθούν.

Αυτό που ενθουσιάζει περισσότερο τους επιστήμονες είναι ότι η σύγκρουση θα πιθανόν να απελευθερώσει 100 εκατομμύρια εκρήξεις σουπερνόβα και να στείλει βίαιες διακυμάνσεις σε όλο το σύμπαν γνωστά τα βαρυτικά κύματα – Αυτά δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα και πάντα ήταν απλά μια θεωρία. Μην ανησυχείτε όμως, θα είμαστε όλοι νεκροί μέχρι να συμβεί αυτό το γεγονός.
«Η ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων μας επιτρέπει να διερευνήσουν τα μυστικά της βαρύτητας και να δοκιμάσει τη θεωρία του Αϊνστάιν στο πιο ακραίο περιβάλλον στο σύμπαν μας – μαύρες τρύπες.
Η Ανακάλυψη αυτή είναι το άγιο δισκοπότηρο της επιστήμης μας», υποστήριξε με δήλωση του ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Daniel D’Orazio, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο Columbia.



ΠΗΓΗ
Δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες πρόκειται να συγκρουστούν και να προκαλέσουν χάος σε όλο το σύμπαν [Βίντεο] Δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες πρόκειται να συγκρουστούν και να προκαλέσουν χάος σε όλο το σύμπαν [Βίντεο] Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5
Από το Blogger.