Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙ:ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!


Κάποιοι προτιμούν τα αλμυρά, άλλοι τα ξινά και άλλοι τα καυτερά ή τα πολύ καυτερά! Υπάρχει όμως και ένας άνδρας που δεν μπορεί να μη φάει καθημερινά τσίλι.
Τρώγοντας καθημερινά στην καθισιά του τουλάχιστον 2,5 κιλά καυτερές πιπεριές, είναι εύλογο που ο Li Yongzhi έχει κερδίσει το παρατσούκλι «Ο Βασιλιάς του τσίλι». Έχει μάλιστα γίνει τοπικός ήρωας στην Κίνα για τον εθισμό του στα καυτερά. Είναι τόσο μεγάλη η μανία του που φυτεύει οκτώ διαφορετικές ποικιλίες στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Η παράξενη αυτή συνήθεια ανακαλύφθηκε όταν ήταν νεαρός, και, όπως λέει ο ίδιος, θα μπορούσε να ζήσει χωρίς κρέας ή αυγά αλλά δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε μία ημέρα χωρίς την πικάντικη γεύση. «Αν το φαγητό δεν έχει πικάντικη γεύση, τότε δεν έχει καμία γεύση. Το πρωί, οι άλλοι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους πάντα, αλλά το πρώτο πράγμα που κάνω εγώ είναι να τρώω τσίλι και να ξεπλένω το στόμα μου με αυτό», ανέφερε.

Ο “βασιλιάς του τσίλι” τόνισε πως σε κάποια στιγμή της ζωής του έτρωγε μόνο αυτό. Όταν ο γιος του χτυπήθηκε από ένα φορτηγό πριν από 10 χρόνια και αναγκάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο, είπε: “Εκείνη την εποχή, το μόνο που ήθελα ήταν να φάω δύο κύπελλα πιπεριές τσίλι, να πιω λίγο νερό, και να γυρίσω στο νοσοκομείο”. “Απλά ήθελα να τα φάω, γι” αυτό και τα έφαγα”. Έχει εξεταστεί από γιατρούς και του είπαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε λόγος ανησυχίας.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙ:ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙ:ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5
Από το Blogger.