Δες τι μπορεί να πάθεις αν πίνεις πολύ αλκοόλ κάθε μέρα!


Δες τι μπορεί να πάθεις αν πίνεις πολύ αλκοόλ κάθε μέρα!
Έπινε κάθε μέρα ένα λίτρο από το ίδιο αλκοολούχο ποτό για τριάντα χρόνια. Δείτε πως κατάντησε σήμερα!
Όλοι γνωρίζουν πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη. Λίγοι όμως ξέρουν ότι μπορείς να πάθεις ΑΥΤΟ το κακό που έπαθε αυτός ο άνθρωπος:
Ένας Κινέζος, που έπινε πάνω από ένα λίτρο αλκοολούχο ποτό την ημέρα για πάνω από τρεις δεκαετίες, έχει αναπτύξει έναν λιπώδη όγκο γύρω από το λαιμό του, και τον αποκαλούν πλέον «ο άνθρωπος με το λαιμό αλόγου».

Ο άνδρας, που ονομάζεται Χονγκ Shu, έχει διαγνωστεί με τη σπάνια ασθένεια Madelung, όπου λίπος συσσωρεύεται σε διάφορα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αυχένα, όπως επίσης στα χέρια και τα πόδια.

O Χονγκ, από τη νότια Κίνα, υπέστη πρόσφατα πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση του λίπους και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η ασθένεια του Χόνγκ μόλις πρόσφατα διαγνώστηκε, ενώ υπέφερε για πάνω από τρεις δεκαετίες.
Υπάρχουν μόνο περίπου 400 περιστατικά της εξαιρετικά σπάνιας ασθένειας παγκοσμίως.
Ο Χονγκ, τώρα στην ηλικία των 53, ξεκίνησε να βλέπει αλλαγές στο σώμα του πριν από 10 χρόνια. Ξεκίνησε με οίδημα πίσω από τα αυτιά του, αλλά σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλο το λαιμό του.
Με τον καιρό, το λίπος κατέλαβε όλο το λαιμό του, διαμορφώνοντας αυτό που περιγράφεται ως λαιμός αλόγου, αγελάδας, ή και καμήλας.
Ο Χονγκ απομονώθηκε, έπαθε κατάθλιψη και σπάνια έβγαινε έξω.
Πριν τις πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις του, το πρήξιμο γύρω από το λαιμό του Χονγκ ήταν τόσο μεγάλο που έφτανε σε περίμετρο πάνω από 15 εκατοστά και σε ύψος ξεπερνούσε τα 14 εκατοστά.
Στον αυχένα του Χονγκ υπήρχαν επίσης δύο εξογκώματα, το οποίο είχαν πάνω από 17,5 εκατοστά μήκος.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, το πρήξιμο γύρω από το λαιμό του Χονγκ είχε αυξηθεί πολύ και ο ίδιος αντιμετώπιζε δυσκολίες στη στροφή του αυχένα, στην κατάποση ακόμα και στην αναπνοή.
Μετά από εξετάσεις και ακτινογραφίες, οι γιατροί διέγνωσαν στον Χονγκ τη νόσο Madelung και το έχουν αποδώσει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Χονγκ λέγεται ότι κατανάλωνε μέχρι δύο λίτρα του κινέζικου αλκοολούχου ποτού bajiu κάθε μέρα. Το αποσταγμένο αλκοόλ παρασκευάζεται από ρύζι και άλλους σπόρους, και έχει μια περιεκτικότητα σε αλκοόλ μεταξύ 40 και 60 τοις εκατό.
Σε διάστημα 30 χρόνων, ο Χονγκ έχει καταναλώσει δεκάδες χιλιάδες λίτρα του συγκεκριμένου ποτού, προκαλώντας την ασθένεια.
Ο Χονγκ υπέστη τρεις διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση του λιπώματος, αναρρώνει καλά και σύντομα θα πάρει εξιτήριο.
ΠΗΓΗ
Δες τι μπορεί να πάθεις αν πίνεις πολύ αλκοόλ κάθε μέρα! Δες τι μπορεί να πάθεις αν πίνεις πολύ αλκοόλ κάθε μέρα! Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.