Ετοιμάζει το δικό του «τεχνολογικό πόλεμο» ο Πούτιν με Ρομπότ, Drone, Avatars, και Quadcopters

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )
Νέα οπλικά συστήματα σχεδιάζονται συνεχώς από την ρωσική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας, προμηθεύοντας με πραγματικά πρωτοποριακές τεχνολογίες τις ένοπλες δυνάμεις, τόνισε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της αμυντικής βιομηχανίας στην Μόσχα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Οι Ρώσοι ερευνητές μάλιστα, σχεδιάζουν να δοκιμάσουν οπλικό σύστημα εναντίον εναέριων στόχων με λέιζερ ισχύος 10kW ως εφαλτήριο και στην συνέχεια να αυξήσουν την ισχύ σε 30kW, μέσα στο 2016.
Επίσης, το «Nerechta combat robot» είναι ουσιαστικά ένα όχημα αναγνώρισης, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά στις μονάδες μάχης, να μεταφέρει τραυματίες από την γραμμή του πυρός και, φυσικά, μπορεί να πραγματοποιήσει βολές εναντίον του εχθρού.

Το ρομπό-όχημα είναι το πνευματικό τέκνο του Ντεγκρουάρεφ Κοβρόβ, και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, η οποία είναι άκρως απόρρητη.

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο «ευρύ κοινό» το φθινόπωρο του 2015, και τώρα ετοιμάζεται για τις τελικές δοκιμές.

«Τα αποκαλούμενα και ανορθόδοξα σχέδια είναι η ραχοκοκαλιά μιας σύγχρονης δύναμης , υψηλής τεχνολογίας των νέων ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Σε ορισμένους τομείς αυτά τα προηγμένα σχέδια είναι απολύτως μοναδικά στον κόσμο και είναι σχεδόν έτοιμα για μαζική παραγωγή. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι ότι οι σχεδιαστές έχουν ανακαλύψει μια σειρά από πραγματικά καινοτόμες λύσεις, οι οποίες έχουν κερδίσει τους κατασκευαστές όπλων μας, ενώ οι επιστήμονες κέρδισαν επίσης επάξια την φήμη τους σε όλο τον κόσμο», τόνισε Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα «προϊόντα» αυτής της υπερμυστικής υπηρεσίας , καλούνται να διαδραματίσουν πλέον καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των βασικών στοιχείων της νέας γενιάς πυρομαχικών, αλλά και του στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού.

« Τα συστήματα αυτά θα γίνουν η βάση του εθνικού συστήματος εξοπλισμών την περίοδο 2025-2030 τόσο για τον στρατό όσο και για το ναυτικό», δήλωσε ο Πούτιν.

Η υπηρεσία προηγμένου αμυντικού υλικού έχει στην διάθεση της σήμερα 35 πειραματικά εργαστήρια που μοιάζουν περισσότερο με μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα.

Ορισμένα από αυτά λαμβάνουν πίστωση για την ανάπτυξη του ειδικού εξοπλισμού, , όπως της εξάρτησης του στρατιώτη του μέλλοντος με την ονομασία «Ratnik», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους την Ημέρα της Νίκης στην παρέλαση στην Μόσχα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για ευρύτερη χρήση των δυνατοτήτων του «Ιδρύματος» αυτού στην ανάπτυξη προηγμένων ηλεκτρονικών αμυντικών «προϊόντων» με βάση τις νέες αρχές της φυσικής, καθώς επίσης και στο σχεδιασμό των όπλων υψηλής ακρίβειας, αλλά και στην ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες θα βρουν πρακτική εφαρμογή και χρήση στην παραγωγή οπλικών συστημάτων, αλλά και στον πολιτικό τομέα », πρόσθεσε ο Πούτιν.

Αυτό συμβαίνει ήδη με τα quadcopter , τα οποία είναι μη επανδρωμένα αεροχήματα η επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές (Unmanned Aerial vehicles – UAV ή Remotely piloted systems – RPS), ονομάζονται τα κάθε είδους ιπτάμενα μηχανήματα που κινούνται: 1) στον αέρα (πάνω από την επιφάνεια της Γης), 2) στην επιφάνεια της θάλασσας και 3) υπό τη θάλασσα, αυτόνομα (χωρίς πιλότο ή κυβερνήτη), προγραμματισμένα ή τηλεκατευθυνόμενα, (αερομοντέλα) σε μορφή μικρού αεροπλάνου ή ελικοπτέρου με έναν ή περισσότερους κινητήρες και έλικες συντονισμένους για πλήρως ελεγχόμενη πτήση από ειδικό πρόγραμμα ή χειριστήριο εδάφους.

Όλα αυτά τα συστήματα παρουσιάζουν μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της μηχανικής. Ο Πούτιν επέμεινε επίσης στην ορθολογικότερη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και την κατάσταση στις διεθνείς αγορές.

«Είναι πραγματικά επιτακτική ανάγκη για μας να δούμε αυτά τα επιτεύγματα που είναι στα σκαριά, με μια άλλη σκοπιά», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν .

Το μερίδιο των καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της άμυνας της Ρωσίας θα ανέλθει στο εκπληκτικό ποσοστό του 70 τοις εκατό έως το 2020.!!

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Η Rosoboronexport ετοίμασε την νέα γενιά αυτοκινούμενων αρμάτων μάχης /ρομπότ με την ονομασία «URAN-9»), είχαμε παρουσιάσει την νέα γενιά αρμάτων μάχης «Platform-M», από την ρωσική αμυντική βιομηχανία.



Το ρομπότ/άρμα μάχης με την ονομασία «URAN-9» έχει σχεδιαστεί για αποστολές απομακρυσμένης αναγνώρισης και υποστήριξης με δραστικά άμεσα πυρά, διαθέτοντας τα κατάλληλα όπλα.

Η ίδια δραστηριότητα και ακόμα πιο μεγάλη υπάρχει φυσικά και στις ΗΠΑ οι οποίες έχουν ετοιμάσει και αυτές πραγματικά καινοτόμες αμυντικές λύσεις, οι οποίες καθιστούν τα νυν οπλικά συστήματα τουλάχιστον απαρχαιωμένα.

Στον μελλοντικό πόλεμο οι στρατιώτες με την σημερινή έννοια δεν θα έχουν θέση, ούτε τα σημερινά αεροσκάφη και άρματα μάχης, αλλά όλα θα αντικατασταθούν από μη επανδρωμένα οχήματα .

Τα οχήματα αυτά ήδη κατασκευάζονται, έχουν μικρότερο όγκο και μήκος από τα συμβατικά μοντέλα , αλλά κάνουν την ίδια και καλύτερη δουλειά με τα σημερινά συμβατικά οπλικά συστήματα.



ΠΗΓΗ
Ετοιμάζει το δικό του «τεχνολογικό πόλεμο» ο Πούτιν με Ρομπότ, Drone, Avatars, και Quadcopters Ετοιμάζει το δικό του «τεχνολογικό πόλεμο» ο Πούτιν με Ρομπότ, Drone, Avatars, και Quadcopters Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.