«Τούρκος» αρθρογράφος: Οι περισσότεροι Τούρκοι είναι Έλληνες ή Αρμένιοι

http://www.prisonplanet.gr/images/Polina/28_4_10_5/1280x720-8ts.jpgΣτην Τουρκία η αλήθεια πονάει το κατεστημένο. Και η αλήθεια είναι πως εκατομμύρια Ελλήνων ζουν στα υπό κατοχή εδάφη.

Μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει στην Τουρκία άρθρο του γνωστού και επώνυμου αρθογράφου της τουρκικής εφημερίδας «Taraf», Ahmet Altan, με ημερομηνία την 28η Νοεμβρίου του 2012, όπου ομολογούσε δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή ελληνική και αρμενική καταγωγή.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ο οποίος ενδεχόμενα να διατρανώνει μέσω του άρθρου και την δική του καταγωγή, δεν μπορεί να εξαφανίστηκαν οι γηγενείς κάτοικοι που αριθμούσαν πολλά εκατομμύρια, αφότου ήρθαν οι αυθεντικοί Τούρκοι από τα βάθη της Ασίας.

Ο Altan επισημαίνει πως οι σημερινοί Τούρκοι πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ιστορικά ψεύδη και να ξαναγράψουν την ιστορία τους, ανακαλύπτοντας τις πραγματικές τους ρίζες.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας θα πρέπει να αποδεχτούν την… ελληνοαρμενική τους καταγωγή και να αναδείξουν ξανά τον πολιτιστικό πλούτο της Μικράς Ασίας, που έχει σαν βάση του τους λαούς που η σύγχρονη τουρκική ιστορία θέλει να διδάσκει ότι εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, μετά την έλευση των τουρκικών φυλών», γράφει σε ρεπορτάζ του ο τουρκολόγος, Νίκος Χειλαδάκης.

Φυσικά ο αρθρογράφος διώκεται στην Τουρκία για τις ιδέες του.

prisonplanet
«Τούρκος» αρθρογράφος: Οι περισσότεροι Τούρκοι είναι Έλληνες ή Αρμένιοι «Τούρκος» αρθρογράφος: Οι περισσότεροι Τούρκοι είναι Έλληνες ή Αρμένιοι Reviewed by olablogs on 13:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.