ΝΕΟΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ… ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παρά την συνεχιζόμενη ρωσοτουρκική προσέγγιση και τις συναντήσεις των προέδρων Ρωσίας –Τουρκίας, ένας αμείλικτος εμπορικός πόλεμος σε εμπάργκο προϊόντων των δυο χωρών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, δείχνοντας πως άλλη η εικόνα που προβάλλεται και άλλη η πραγματικότητα.
Έτσι την τουρκική οργή προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να συνεχιστεί το εμπάργκο στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα που είχε εφαρμοστεί μετά την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2016. Η απόφαση αυτή είχε πλήξει καίρια την τουρκική οικονομία στον αγροτικό τομέα και έχει ήδη στοιχήσει πολλά δις δολάρια στις τουρκικές εξαγωγές.
ΝΕΟΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ… ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΜΠΑΡΓΚΟ - Εικόνα1
Σε αντίποινα σε αυτό το εμπάργκο όπως έγινε γνωστό από την Άγκυρα, η Τουρκία αποφάσισε από τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο να εφαρμόσει εμπάργκο στις εισαγωγές του ρωσικού σιταριού, ενώ κάθε χρονιά εισήγαγε από την Ρωσία πολλές χιλιάδες τόνους ρωσικό σιτάρι από τους ρωσικούς σιτοβολώνες της κεντρικής Ασίας. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 είχε εισάγει 1,9 εκατομμύρια τόνους ρωσικού σιταριού.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιδεινώσει και άλλο τις εμπορικές οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, που κατά τα άλλα, εμφανίζονται σαν πλήρως συνεργαζόμενοι σε πολλαπλά πεδία.
RUSYA İLE YENİ KRİZ = ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Türkiye yasak getirdi = Η Τουρκία προχώρησε σε απαγόρευση (εισαγωγών ρωσικού σίτου)
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
ΝΕΟΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ… ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΝΕΟΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ… ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΜΠΑΡΓΚΟ Reviewed by olablogs on 18:46 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.