ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια είναι η πραγματική χρήση των κιόνων του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης, τι κρύβουν στο εσωτερικό τους και ποια η σχέση τους με την Αρχαία Αίγυπτο; - Μια απροσδόκητη ανακάλυψη έρχεται πρώτη φορά στο φως...

Μια πρόσθετη αναφορά του κ.Λεφαντζή που καταγράφει το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» είναι ότι οι τοίχοι που βρίσκονται κάτω από τις σφίγγες είναι ψευδότοιχοι που καλύπτουν τους πεσσούς και στηρίζουν τις σφίγγες. 

Αυτό σημαίνει ότι αν η κάλυψη των πεσσών με ψευδότοιχους δεν έχει γίνει για καθαρά στατικούς ή κατασκευαστικούς λόγους που συνδέονται με την αλλαγή χρήσης του μνημείου, τότε υπάρχει η πιθανότητα να αποτελούν κρύπτες στις οποίες ίσως κρύβονται αρχαιολογικά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας.

Αυτό το γεγονός μας θυμίζει την συνήθη πρακτική που ακολουθούσαν οι Αιγύπτιου κατά τα αρχαία χρόνια τοποθετώντας τα ιερά τους κείμενα μέσα σε στήλους ναών, οπότε αν ακολουθήθηκε η ίδια πρακτική και εδώ, αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ
ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια είναι η πραγματική χρήση των κιόνων του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης, τι κρύβουν στο εσωτερικό τους και ποια η σχέση τους με την Αρχαία Αίγυπτο; - Μια απροσδόκητη ανακάλυψη έρχεται πρώτη φορά στο φως... ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια είναι η πραγματική χρήση των κιόνων του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης, τι κρύβουν στο εσωτερικό τους και ποια η σχέση τους με την Αρχαία Αίγυπτο; - Μια απροσδόκητη ανακάλυψη έρχεται πρώτη φορά στο φως... Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.