Πώς να φτιάξετε μια μαλακή κορνίζα με χαρτόνι και ύφασμα!

Είναι όμορφο να τοποθετούμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες σε όμορφες κορνίζες για να θυμόμαστε κάθε μέρα όμορφες στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τις κορνίζες μας και μάλιστα οικονομικά και με μεγάλη επιτυχία.

Η παρακάτω κορνίζα είναι απο αυτές.
Θα την φτιάξετε πολύ εύκολα, με λίγα και οικονομικά υλικά και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Μια μαλακή κορνίζα λοιπόν! Και γιατί μαλακή; Γιατί εσωτερικά έχει κομμάτια βάτας (ή άλλο μαλακό υλικό που μπορεί να έχετε σπίτι σας όπως λεπτό αφρολέξ ή γέμισμα για μαξιλάρια).
.


Θα χρειαστείτε:
Χαρτόνι
ύφασμα
διακοσμητικό χαρτί.
βάτα
κόλλα
χαλίδι
χάρακας
διάφορα διακοσμητικά της επιλογής σας όπως κορδέλες και δαντελίτσες.

Κόψτε απο το χαρτόνι τα τρία βασικά κομμάτια της κορνίζας. Μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα ή να μετρήσετε κάποια κορνίζα που ήδη έχετε σπίτι για καλύτερα αποτελέσματα.

Τοποθετήστε τα κομμάτια επάνω στο διακοσμητικό χαρτί για να το κόψετε. Το διακοσμητικό χαρτί θα καλύπτει το πίσω μέρος των κομματιών της κορνίζας για να είναι πιο όμοφη και να μην φαίνεται γυμνό το χαρτόνι.

Στη συνέχεια κολλήστε στο βασικό κομμάτι της κορνίζας περιμμετρικά τη βάτα σας.

Τοποθετήστε το ύφασμα σας


Κόψτε και ανοίξτε τα κενά. Εδώ τώρα πρέπει να κάνετε ραφές. Είτε με μηχανή είτε με το χέρι.

Κολλήστε το διακοσμητικό χαρί στο πίσω μέρος των κομμάτιών και αρχίστε να φτιάχνετε το πίσω μέρος της κορνίζας για να στηρίζεται.


Η κορνίζα σας είναι έτοιμη! Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε και διάφορα διακοσμητικά όπως δαντελίτσες, μικρά κομμάτια απο πλεκτό, κορδέλες, για πιο ρομαντικό αποτέλεσμα!

ΠΗΓΗ
Πώς να φτιάξετε μια μαλακή κορνίζα με χαρτόνι και ύφασμα! Πώς να φτιάξετε μια μαλακή κορνίζα με χαρτόνι και ύφασμα! Reviewed by agathi strange on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.