Οι πλούσιες Γιαπωνέζες στην αρχαιότητα είχαν υπηρέτριες για να τις κατηγορούν όταν αερίζονταν!

Εσείς όταν ακούτε την λέξη πολυτέλεια τι σας έρχεται στον νου; Πολυτελή σπίτια; Ακριβά αυτοκίνητα; Ταξίδια; Κάποιοι άλλοι τον 16ο αιώνα στην Ιαπωνία θεωρούσαν σαν μια από τις μεγαλύτερες ανέσεις να έχουν μια υπηρέτρια, μια heoibikuni. Μια γυναίκα δηλαδή που σαν σκοπό είχε να κάνει όλα όσα της ζητούσε η εργοδότρια της.

Από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο παράλογα. Μα τελείως παράλογα, όπως το να αναλαμβάνει αυτή το φταίξιμο για τις …αέριες εκπομπές της αφεντικίνας της.

Μια heoibikuni αναλάμβανε δημοσίως το φταίξιμο για τα αέρια που επίτηδες ή κατά λάθος άφηνε η ευγενής γυναίκα την οποία υπηρετούσε.

Ναι, καλά διαβάσατε! Ένα από τα παράξενα καθήκοντα της ήταν να σώσει την αξιοπρέπεια της ευγενούς κυρίας, μπροστά σε κόσμο.

Ανεξάρτητα το είδος των αερίων…πυρηνικά ή μόνο ηχητικά, αυτή έπρεπε αμέσως να δηλώσει δυνατά ότι ήταν δικά της και ότι δεν ήταν η ευγενής που άφησε… το θηρίο ελεύθερο δημοσίως!

Η δημόσια ομολογία της έσωζε το πρόσωπο της κυρίας της, ιδιαίτερα όταν αυτή συναντούσε πιθανούς συζύγους.

Κατά πόσο οι άνθρωποι τότε πίστευαν κάτι τέτοιο δεν το ξέρουμε αλλά αυτό ήταν κάτι που έκαναν τότε οι γυναίκες με πλούτη. Κυρίως γιατί τότε οι άνδρες δεν ήθελαν μια γυναίκα που άφηνε αέρια και μύριζε. Έτσι η κατάσταση διορθωνόταν αν κάποιος άλλος αναλάμβανε το έγκλημα.

Ενδιαφέρον είναι ότι μόνο οι γυναίκες είχαν την ανάγκη να προσλάβουν μια heoibikuni.

Η ιστορία όλη της Ιαπωνίας δεν αναφέρει άνδρες που να προσλαμβάνουν ή να προσλαμβάνονται για αυτήν την παράξενη δουλειά.
Εσείς κυρίες μου αν ζούσατε εκείνη την εποχή θα κάνατε μια τέτοια δουλειά;

Οι πλούσιες Γιαπωνέζες στην αρχαιότητα είχαν υπηρέτριες για να τις κατηγορούν όταν αερίζονταν!  Οι πλούσιες Γιαπωνέζες στην αρχαιότητα είχαν υπηρέτριες για να τις κατηγορούν όταν αερίζονταν! Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.