Ι. Μπαζιώτης: Ο Ελληνας που επέλεξε η NASA για να σωθεί ο πλανήτης από πτώση μετεωρίτη!


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
Ο δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης είναι ο άνθρωπος που επέλεξε η NASA για την κορυφαία αποστολή προειδοποίησης και διάσωσης του ανθρώπινου γένους από την σύγκρουσή της Γης με μετεωρίτη!
Μια σύγκρουση που πριν από 65 εκατ. χρόνια κατέστρεψε την ζωή στην Γη.
Ο καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας στο Εργαστήριο Ορυκτολογίας-Γεωλογίας του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιλέχθηκε από την NASA για να συμμετάσχει σε ειδική αποστολή στην Ανταρκτική.
Σκοπός της αποστολής είναι η ανακάλυψη μετεωριτών που πλησιάζουν τη Γη.
Ο Έλληνας ερευνητής ασχολείται ενεργά με την επιστήμη των μετεωριτών και την κοσμοχημεία, ενώ στο ερευνητικό του έργο για τους μετεωρίτες, κυρίως από τον πλανήτη ‘Αρη, συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Η «Αποστολή Αναζήτησης Μετεωριτών στην Ανταρκτική» (Antarctic Search for Meteorites -ANSMET), η οποία έχει ανακαλύψει περισσότερα από 21.000 δείγματα μετεωριτών σε μία περίοδο 41 ετών (1976-2016), πρόκειται να είναι η πρώτη που φιλοξενεί Έλληνα επιστήμονα.
Τονίζεται δε ότι σε τέτοια αποστολή η NASA επιλέγει μόλις τέσσερις επιστήμονες κάθε χρόνο, ανάμεσα από 100-150 υποψήφιους που κάνουν αιτήσεις.
Ωστόσο, ο ο δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης επιμένει από το 2013 με αιτήσεις, καταφέρνοντας πλέον μόλις 4 χρόνια μετά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος μάλιστα, «αποτελεί ένα όνειρο ζωής για μένα και ήθελα να το κυνηγήσω μέχρι τέλους». Επεσήμανε δε ότι «όπως σημειώνει και στο επίσημο γράμμα του ο επιστημονικός υπεύθυνος του ANSMET, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η Ελλάδα μόνο κέρδος θα έχουν, καθώς θα ακουστούν στο υψηλότερο επίπεδο διεθνώς».
Το μόνο που εκκρεμεί είναι να περάσει στις ιατρικές εξετάσεις. Η διάρκεια της αποστολής είναι από το τέλος Νοεμβρίου 2017 έως το τέλος Ιανουαρίου 2018.
πηγη
Ι. Μπαζιώτης: Ο Ελληνας που επέλεξε η NASA για να σωθεί ο πλανήτης από πτώση μετεωρίτη! Ι. Μπαζιώτης: Ο Ελληνας που επέλεξε η NASA για να σωθεί ο πλανήτης από πτώση μετεωρίτη! Reviewed by olablogs on 19:30 Rating: 5
Από το Blogger.