ΛΕΣΒΟΣ: ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ: Κόκκινο νερό τρέχει από τις βρύσες, ενώ έρχεται κακοκαιρία με χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ και δυστυχώς αφορά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν την Δευτέρα (12/06/2017) από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ!

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Μυτιλήνης το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες τρέχει από τις βρύσες τους κόκκινο νερό σε πολλές συνοικίες.

Συγκεκριμένα, το κόκκινο από χώμα νερό άρχισε να τρέχει από τις βρύσες, μετά το σεισμό.

Τεχνικοί, δηλώνουν σε ότι αυτό είναι φυσιολογικό φαινόμενο μερικές φορές, μετά από σεισμό και δεν πρόκειται για βλάβη.

Επίσης τόνιζουν: «Επειδή η γεώτρηση είναι πολύ βαθιά μέσα στη γη, είναι φυσιολογικό, μετά από τόσο δυνατό σεισμό, να πέσει κάποια ποσότητα χώματος. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ανησυχούν οι κάτοικοι, χρειάζεται να κάνουν λίγη υπομονή, μέχρι να απομακρυνθεί σε λίγη ώρα το χώμα από το νερό το οποίο και θα ξεθολώσει. Μέχρι τότε, ας αποφύγουν να πιουν νερό. Δεν πρόκειται, πάντως, για βλάβη δικτύου, αλλά για φυσική συνέπεια μέσα βαθιά στη γη, μετά από ένα σεισμό τέτοιου μεγέθους».
ΛΕΣΒΟΣ: ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ: Κόκκινο νερό τρέχει από τις βρύσες, ενώ έρχεται κακοκαιρία με χαλάζι ΛΕΣΒΟΣ: ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ: Κόκκινο νερό τρέχει από τις βρύσες, ενώ έρχεται κακοκαιρία με χαλάζι Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.