6 Σοκαριστικές και Απάνθρωπες Παραδόσεις που ακόμα Υπάρχουν στον Κόσμο. Με την 5η θα Ανατριχιάσετε!

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι παραδόσεις μετράνε, γιατί αποτελούν συνήθειες των προγόνων μας. Τουλάχιστον έτσι μας λένε. Πρέπει να το πιστέψουμε, γιατί δεν το έχουμε δει με τα μάτια μας.

Κάθε πολιτισμός και θρησκεία από όλο τον κόσμο έχει την μοναδικότητα του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες παραδόσεις που είναι πολύ παράξενες. Υπάρχουν όντως και συγκεντρώσαμε παρακάτω τις πιο περίεργες!

1. Γάντια με μυρμήγκια σφαίρες

Τα αγόρια της φυλής του Αμαζονίου πρέπει να αποδείξουν τον ανδρισμό τους φορώντας ένα γάντι με θανατηφόρα πλάσματα, μυρμήγκια σφαίρες. Φοράνε τα γάντια και χορεύουν για 10 λεπτά. Το παράξενο είναι ότι πρέπει να το επαναλάβουν τουλάχιστον 20 φορές στην ζωή τους.

Η παράδοση αυτή των Satere-Mawe όχι μόνο κάνει τα αγόρια να αποδείξουν τον ανδρισμό τους, αλλά και να μαζεύουν μυρμήγκια από το δάσος του Αμαζονίου. Για να καταλάβετε καλύτερα, τα γάντια που φοράνε περιέχουν δεκάδες μυρμήγκια και το τσίμπημα τους είναι 30 φορές πιο οδυνηρό από το τσίμπημα μιας μέλισσας.

2. Τρυπήματα στο ινδουιστικό φεστιβάλ Thaipusam

To φεστιβάλ Thaipusam γιορτάζεται στην Σιγκαπούρη από τους Ινδουιστές. Σε αυτή την περίοδο, οι πιστοί απέχουν από το φαγητό πιστεύοντας ότι έτσι καθαρίζουν τα σώματα τους. Δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο, έτσι; Οι άνθρωποι συμμετέχουν κάνοντας διάφορες τρύπες στα σώματα τους. Κάποιοι μεταφέρουν ακόμη και κανάτα με γάλα, αλλά πονάει πολύ.

Το Thaipusam γιορτάζεται με την πανσέληνο του ταϊλανδέζικου μήνα Tamil. Ο άντρας της φωτογραφίας έχει κάνει τρύπες στο σώμα πριν συμμετάσχει στην πομπή του Thaipusam στο Sri Srinivasa.

3. Νυχτερινό κυνήγι στο Μπουτάν

Αυτή η παράδοση ονομάζεται Bomena στα ανατολικά της χώρας, όπου οι νεαροί άντρες αναζητούν τον έρωτα το βράδυ και για τον ίδιο λόγο εισβάλλουν στα δωμάτια ελεύθερων γυναικών.

Περνάνε το βράδυ εκεί και αν τους πιάσουν, πρέπει να παντρευτούν την κοπέλα. Ο άντρας έχει μεγάλο κίνδυνο να παντρευτεί, γιατί όλη η οικογένεια κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο, ενώ συνευρίσκεται με την κοπέλα.

Η παράδοση δεν ήταν γνωστή σαν νυχτερινό κυνήγι, αλλά σαν κυνήγι κοριτσιών. Ο άντρας δεν χρειάζεται να κανονίσει ραντεβού και οι ερωτικές συνευρέσεις μπορεί να γίνονται σόλο ή με παρέα. Ωστόσο, η συνεύρεση είναι συναινετική και σπάνια κινδυνεύει μια κοπέλα να βιαστεί.

4. Βάρβαρο τελετουργικό των Yanomami

Οι Yanomami ζουν στα δάση του Αμαζονίου. Ο πληθυσμός τους εκτιμάται στις 35.000 και είναι μοιρασμένοι σε 200-250 χωριά. Ακολουθούν το τελετουργικό του ενδοκανιβαλισμού. Είναι παράξενο, επειδή τρώνε τις στάχτες των νεκρών. Τις διατηρούν για χρόνια. Να πώς το κάνουν:

Τυλίγουν το σώμα του νεκρού με φύλλα και το βάζουν στο δάσος. Αφότου τα έντομα φάνε τους μαλακούς ιστούς, μαζεύουν τα κόκαλα, τα καίνε και μαζεύουν την στάχτη. Μετά, όλη η κοινότητα τρώει μια σούπα από μπανάνες με τις στάχτες.

Κανείς στην κοινότητα δεν μιλά για τον άνθρωπο που πέθανε, εκτός από την ημέρα μνήμης. Είναι η μόνη μέρα που καταναλώνονται ξανά οι στάχτες και πιστεύεται ότι αυτή παράδοση δίνει δύναμη στον λαό των Yanomami και ότι το πνεύμα του νεκρού ζει μέσα τους.

5. Σφράγισμα δοντιού, Μπαλί

Θέλετε να ξεφορτωθείτε την απληστία, την λαγνεία, τον θυμό, την σύγχυση, την ηλιθιότητα, την κακή βούληση ή την μέθη (είτε από το πάθος είτε από το ποτό); Τότε πρέπει να ακολουθήσετε την παράδοση του Manusa Yadnya (τελετή για ανθρώπους). Πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν θα επηρεαστεί από όλα αυτά, αν κάνει σφράγισμα. Έχετε περάσει την εφηβεία; Ο λόγος είναι η επόμενη εικόνα.

Ο λόγος που σας ρωτάμε, είναι επειδή ο λαός του Μπαλί που πιστεύει σ’αυτή την παράδοση, πιστεύει ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός στον κύκλο της ζωής και πρέπει να γίνεται όταν ένα αγόρι φτάνει στην εφηβεία ή όταν ένα κορίτσι έχει την πρώτη του περίοδο. Είστε παντρεμένοι; Μπορεί κάποιες από τις ερωτήσεις να σας φαίνονται παράξενες, αλλά αν μετράει αν δεν έχετε παντρευτεί.

Η πρακτική αυτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν γίνει πριν τον γάμο ή ακόμα και αν ενσωματωθεί στην τελετή του γάμου. Θεωρούν ότι ένας πατέρας έχει εκπληρώσει την υποχρέωση απέναντι στην κόρη του μετά το σφράγισμα το δοντιού.

6. Πέταγμα μωρών, Ινδία

Η παράδοση αυτή γίνεται στην πολιτεία Karnataka, όπου τα μωρά ρίχνονται από τα μπαλκόνια σπιτιών για να έχουν καλή τύχη και ευημερία στην ζωή τους. Μοιάζει με σκηνή ταινίας, μόνο που γύρω ακούγεται η ηχώ των μωρών που κλαίνε.

Τα μπαλκόνια έχουν ύψος τουλάχιστον 9 μέτρα και το μωρό πέφτει με μόνο ένα πανί τυλιγμένο γύρω του. Δυο άτομα που βρίσκονται κάτω αναλαμβάνουν να το πιάσουν.

Τα βίντεο από αυτή την τελετή έχουν τρομοκρατήσει τις ομάδες για τα δικαιώματα των παιδιών, οι οποίες αποκαλούν την παράδοση βάρβαρη και θέλουν να απαγορευτεί από την κυβέρνηση. Ωστόσο, η παράδοση επικρατεί εδώ και πάνω από 500 χρόνια.

6 Σοκαριστικές και Απάνθρωπες Παραδόσεις που ακόμα Υπάρχουν στον Κόσμο. Με την 5η θα Ανατριχιάσετε! 6 Σοκαριστικές και Απάνθρωπες Παραδόσεις που ακόμα Υπάρχουν στον Κόσμο. Με την 5η θα Ανατριχιάσετε! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.