Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Θα εκπληρώσουμε το χρέος μας για την Μακεδονία''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

"Όταν έχεις να εκπληρώσεις ένα χρέος, θα το κάνεις" δήλωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, ερωτηθείς από βούλγαρους δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση που αφορά την λεγόμενη σχισματική "Μακεδονική" Εκκλησία.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, συνέχισε να προκαλεί λέγοντας: "Η επίσκεψη του Προέδρου Ράντεφ και των δύο Μητροπολιτών του Πατριαρχείου στην Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι πολύ καλά νέα".

Επίσης ο Πατριάρχης Νεόφυτος αδιαφορώντας για την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπογράμμισε ότι "σύντομα θα συλλειτουργήσουμε με τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο, γι΄ αυτό εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες."

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει εκφράσει την ανησυχία Της για το γεγονός της επεμβάσεως της Εκκλησίας της Βουλγαρίας με την ενέργεια αυτή σε δικαιοδοσία άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλαδή της Εκκλησίας της Σερβίας, πράξη η οποία αντίκειται στους Ιερούς Κανόνες και την Παράδοση της Εκκλησίας, παραθεωρεί το κανονικό δικαίωμα και τον υπερέχοντα ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ενδέχεται να αποτελέσει απαρχή δυσχερών εξελίξεων.

Απο την πλευρά του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδίκασε τις αντικανονικές ενέργειες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, σχετικά με την παρέμβασή της επί του θέματος της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Θα εκπληρώσουμε το χρέος μας για την Μακεδονία'' Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Θα εκπληρώσουμε το χρέος μας για την Μακεδονία'' Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.