Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία….

Μια σειρά δικαιολογητικών πρέπει να υποβληθούν στην εφορία για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία. Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στη ΔΟΥ μαζί με τη δήλωση φόρου δωρεάς – γονικής παροχής ακινήτου πριν από την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου.

Στα δικαιολογητικά περιλαμβάνονται τα εξής:
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου της απαλλαγής και ληξιαρχική πράξη γάμου ή γέννησης τέκνου.
Τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο πρέπει να υπάρχει βεβαίωση των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών ή δήλωση ιδιώτη μηχανικού ότι το αποκτώμενο οικόπεδο ή το οικόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκεται η αποκτώμενη κατοικία είναι οικοδομήσιμο και βρίσκεται μέσα σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή μέσα στα όρια οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο.
Έγγραφο ή έγγραφα που αποδεικνύουν τη μόνιμη κατοικία του δικαιούχου στην Ελλάδα επί ένα τουλάχιστον έτος πριν τη χορήγηση της απαλλαγής.
Αναλυτική κατάσταση ακινήτων (ένα έντυπο παραλλαγή του γνωστού Ε9), σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται από τη ΔΟΥ, υπογεγραμμένη και από τους δύο συζύγους.
Υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο δικαιούχος της απαλλαγής θα βεβαιώνει ότι: n τόσο αυτός όσο και ο/η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα τους δεν έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε άλλη κατοικία ή σε οικοδομήσιμο οικόπεδο ή ιδανικό μερίδιο οικοπέδου, που βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα άνω των 3.000 κατοίκων.

Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία…. Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία…. Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.