ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ.

Ξεκινώντας από το δάπεδο, ως κύριο και βασικό δομικό στοιχείο της κατοικίας μας και καταλήγοντας στους τοίχους, η επιλογή των υλικών, των χρωμάτων και των σχεδίων των επενδύσεων σε μία ανακαίνιση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, τόσο για λόγους λειτουργικότητας όσο και αισθητικής.

Το δάπεδο μετά τους τοίχους καταλαμβάνει τα περισσότερα τετραγωνικά και είναι ικανό να αναδείξει ή να καταστρέψει το ύφος ενός χώρου. Επιπλέον πρόκειται για ένα σχετικώς μόνιμο στοιχείο του χώρου που δεν αλλάζει εύκολα. Για το λόγο αυτό η επιλογή δαπέδου είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση. Η αγορά σήμερα διαθέτει μια απίστευτη ποικιλία υλικών και συνδυασμών τους που εκτείνεται από την κατηγορία των μαλακών όπως οι φυτικές ίνες, ο φελλός και τα ελαστικά δάπεδα, έως και τα πολύ σκληρά υλικά, όπως ο γρανίτης ή το μάρμαρο.

Παράλληλα, υλικά που στο παρελθόν θεωρούσαμε ακατάλληλα σε ορισμένους χώρους της κατοικίας (όπως για παράδειγμα το ξύλο στην κουζίνα ή το μπάνιο), σήμερα χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές δίνοντας έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Ωστόσο, το απαγορευτικό, συχνά, κόστος τους, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε ανακαίνιση κάνουν την επιλογή τους μια μάλλον δύσκολη απόφαση.

Οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου κατά την επιλογή δαπέδου για τον κάθε χώρο της κατοικίας σου είναι:
• Η συχνότητα που θα χρησιμοποιείτε οικογενειακώς το χώρο.
• Ο συνδυασμός του με άλλα δομικά και μορφολογικά στοιχεία, όπως επενδύσεις και χρωματισμούς (π.χ. πόρτες, ντουλάπια κουζίνας, ταπετσαρίες κ.α.).
• Η ευκολία που παρουσιάζει σε συντήρηση και καθαρισμό.
• Η αντοχή που επιδικνύει σε φθορές, τριβή, καταπονήσεις βάρους κτλ.
• Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του αλλά και,
• Η προσωπική αισθητική σου άποψη.

Γνωρίζουμε όλοι πως η αλλαγή δαπέδου είναι μια επίπονη και κοστοβόρα εργασία. Κανονικά, απαιτεί ξήλωμα του παλιού δαπέδου και αντικατάσταση με το καινούριο. Ωστόσο, υπάρχουν υλικά που τοποθετούνται με κόλληση, εύκολα και γρήγορα, επάνω στο παλιό δάπεδο. Πρόκειται για προσιτές λύσεις, που θα σε βοηθήσουν να γλιτώσεις το ξήλωμα του παλιού δαπέδου. Παρουσιάζουν όμως αρκετά μειονεκτήματα που αφορούν κυρίως στην αντοχή τους στο χρόνο. Τέτοια υλικά είναι τα γνωστά ξύλινα πατώματα laminate (προφινιρισμένα), τα συνθετικά δάπεδα που διατίθονται σε φύλλα ή ρολό, οι μοκέτες, τα πλακάκια αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό απαιτεί συνολικά μικρό πάχος τοποθέτησης.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ. Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.