ΕΦΟΡΙΑ: Το κυνηγητό της «αρκούδας» για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ…μεγαλη προσοχη..

Άγριο φοροκυνηγητό ...

εξαπολύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε 580.000 πολίτες που χρωστούν στην Εφορία ή στο Δημόσιο ποσά πάνω από 3.000 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν αγνοήσει επιδεικτικά τις ηλεκτρονικές και άλλες ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις, ενώ στο στόχαστρο έχουν ήδη τεθεί 5.000 “μεγάλα ψάρια”, εκ των οποίων το καθένα χρωστά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 70 δισ.

Μάλιστα, τόσο για μικρότερα χρέη όσο και για υψηλότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα προχωρούν σε τηλεφωνικές κλήσεις όπου μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000.

Στην περίπτωση των οφειλετών οι αρμόδιες υπηρεσίες στοχεύουν σε καινούργια χρέη που μπορούν να πληρώσουν οι οφειλέτες και δεν θέλουν.

Για τα μικρότερα χρέη, δηλαδή όσα είναι κάτω από 3000 ευρώ η ειδοποίηση γίνεται κυρίως μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενώ αν υπάρχουν λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό και αυτά ξεπερνούν τα 500 ευρώ , κατάσχονται αν δεν είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το 98% της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορά σε χρέη της τελευταίας τετραετίας.
ΕΦΟΡΙΑ: Το κυνηγητό της «αρκούδας» για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ…μεγαλη προσοχη.. ΕΦΟΡΙΑ: Το κυνηγητό της «αρκούδας» για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ…μεγαλη προσοχη.. Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.