Αυτά είναι τα 5 ασφαλιστικά χαράτσια που έρχονται από τον επόμενο μήνα…

Μπαράζ πέντε «πακέτων» με ...

ασφαλιστικά χαράτσια, πέρα από τα φορολογικά, ετοιμάζει η κυβέρνηση από αυτόν τον μήνα μέχρι και τις αρχές του 2019. Και αυτό παρά το σχέδιο «απόφασης» του Συμβουλίου της Επικρατείας που διέρρευσε και δεν διαψεύστηκε από το υπουργείο Εργασίας περί «αντισυνταγματικότητας» των εισφορών που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Πρώτα απ’ όλα, από μέρα σε μέρα αναμένονται τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ για τις αναδρομικές εισφορές για όσους επαγγελματίες δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015.

Έπειτα, γύρω στο καλοκαίρι, προβλέπεται να έλθουν τα «ραβασάκια» του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών για τις διπλές εισφορές του 2017 και του 2018 για επικουρικό-εφάπαξ.

Αμέσως μετά, δηλαδή γύρω στον Σεπτέμβριο, θα έλθουν ξανά αναδρομικές εισφορές για όσους δηλώσουν το 2017 υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2016. Στο μεταξύ εκκρεμεί η επιβολή εισφορών στους αμειβόμενους με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης.

Για τις αρχές του 2019 είναι, επίσης, ήδη ψηφισμένη η κατάργηση της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού των εισφορών όλων των μη μισθωτών, αλλά και η αύξηση της εισφοράς κύριας ασφάλισης για τους αγρότες στο 18%.
Αυτά είναι τα 5 ασφαλιστικά χαράτσια που έρχονται από τον επόμενο μήνα… Αυτά είναι τα 5 ασφαλιστικά χαράτσια που έρχονται από τον επόμενο μήνα… Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.