Σάπισε ζωντανός – Πως μια γρατζουνιά από το σκύλος του έγινε εφιάλτης

Ο Τζάκο Νιλ, ένας ...


50αρης ψυχίατρος από το Μάντσεστερ που ειδικευόταν στους ασθενείς με άνοια, είχε μια μεγάλη αγάπη όποτε γυρνούσε σπίτι. Το σκυλί του τον Χένρυ. Ένα ατίθασο κοκεράκι που λάτρευε και έπαιζαν μαζί.

Κάποια στιγμή όπως λέει ο Τζάκο ενώ έπαιζε με το σκύλο του εκείνος του προκάλεσε μια γρατζουνιά με τα νύχια του στο χέρι. Δεν έδωσε σημασία. Ύστερα από 3 μέρες όμως η κατάσταση της υγείας του είχε αλλάξει. Τηλεφώνησε στη γραμματέα του στο ιατρείο και της ζήτησε να ακυρώσει όλα του τα ραντεβού γιατί ήταν αδιάθετος.

Όσο περνούσαν οι ώρες η κατάσταση επιδεινώνονταν. Τον έπιασε ασταμάτητο τρέμουλο ενώ φριχτοί πόνοι διαπερνούσαν όλο το κορμί του. Κάλεσε το ασθενοφόρο και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί ύστερα από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι ένα βακτήριο που προφανώς ήταν στο νύχι του σκύλου, είχε μεταφερθεί στο αίμα του και του προκαλούσε σήψη. Ο Τζάκο πάθαινε γάγγραινα τα μέλη του σάπιζαν και είχαν γίνει κατάμαυρα.

Για να σωθεί η ζωή του οι γιατροί προέβησαν σε ακρωτηριασμό αι των δυο ποδιών κάτω από το γόνατο καθώς και όλων των δάχτυλων του αριστερού του χεριού και ενός δάχτυλου του δεξιού του. Του ακρωτηρίασαν επίσης τη μύτη και μέρος από τα χείλη του.

Ο Τζάκο βγήκε από το νοσοκομείο ύστερα από 130 ημέρες. Έχει φορέσει προσθετικά μέλη και ζει μια φυσιολογική ζωή. Στον Χένρυ έγινε ευθανασία…

Σάπισε ζωντανός – Πως μια γρατζουνιά από το σκύλος του έγινε εφιάλτης Σάπισε ζωντανός – Πως μια γρατζουνιά από το σκύλος του έγινε εφιάλτης Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.