10 από τις πιο παράξενες δουλειές που υπήρχαν παλιά αλλά τώρα δεν υπάρχουν

Με την ραγδαία ...

ανάπτυξη της τεχνολογίας οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το 47% των θέσεων εργασίας θα εκλείψουν στο μέλλον. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται τραγικό είναι μια φυσιολογική ροή των γεγονότων. Στο παρελθόν υπήρχαν πολλές δουλειές που σήμερα δεν υπάρχουν ή εξελίχθηκαν σε κάτι άλλο. Δείτε παρακάτω 10 δουλειές που μπορεί για εμάς να φαίνονται παράξενες, αλλά ήταν μέρος της ζωής των προγόνων μας.

1. Ακροατής αεροσκαφών


Πριν από την εφεύρεση του ραντάρ το στρατιωτικό προσωπικό έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλες τεχνικές για να ανιχνεύσει τον εχθρό. Μια από αυτές τις τεχνικές ονομάζεται ακουστική τοποθεσία.Τα μακριά κέρατα βοηθούσαν τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα σήματα και τους ήχους ακόμα και πάνω σε λόφους. Αυτός ο αυτοσχέδιος εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε από τα μέσα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

2. Διοργανωτής οργίων

Αυτή η δουλειά υπήρχε στην αρχαία Ρώμη και σκοπός του διοργανωτή ήταν να οργανώνει το φαγητό, την μουσική και τις γυναίκες. Ο πιο διάσημος διοργανωτής οργίων εκείνη την εποχή ήταν ο Γάιος Πετρώνιος, ο γνωστός συγγραφέας του Σατυρικού.

3. Αφαιρετής τριχών μασχάλης

Στην αρχαία Ρώμη η αποτρίχωση ήταν αναγνωριστικό της κοινωνικής τάξης. Έτσι, υπήρχαν άνθρωποι που τραβούσαν τις τρίχες από τις μασχάλες στα ρωμαϊκά λουτρά, χρησιμοποιώντας ζεστά τσιμπιδάκια.

4. Κλόουν σε κηδείες

Η δουλειά του κλόουν στις κηδείες στην αρχαία Ρώμη ήταν να μιμείται τον νεκρό, κάνοντας την φωνή, τις χειρονομίες και φορώντας τα ίδια ρούχα με τον πεθαμένο. Αυτό γινόταν για να παρηγορήσουν το πνεύμα του νεκρού και να διασκεδάσουν τους ζωντανούς.

5. Προσωπικός υπηρέτης του βασιλιά

Αυτή η δουλειά δεν ήταν από τις πιο ευχάριστες. Δουλειά του προσωπικού υπηρέτη του βασιλιά ήταν να τον βοηθάει με τις σωματικές του λειτουργίες και το πλύσιμο. Αυτή η θέση δημιουργήθηκε κατά την βασιλεία του Ερρίκου του 8ου. Αυτός ο τίτλος παρέμεινε μέχρι το 1901.

6. Συλλέκτης βδελλών

Ο συλλέκτης βδελλών μάζευε βδέλλες από έλη. Η δουλειά ήταν εποχιακή και δεν πληρωνόταν καλά. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι υπέφεραν συχνά από απώλεια αίματος και λοιμώξεις. Μετά τη δεκαετία του 1830, η χρήση των βδελλών στην ιατρική άρχισε να μειώνεται. Τον 20ο αιώνα αυτό το επάγγελμα σταμάτησε να υπάρχει.

7. Μικρά αγόρια για μαστίγωμα

Αυτά τα μικρά αγόρια μεγάλωναν μαζί με πρίγκιπες και τιμωρούνταν για τις πράξεις τους. Εφόσον οι δάσκαλοι δεν μπορούσαν να τιμωρήσουν και να χτυπήσουν τους πρίγκιπες, χτυπούσαν τους φίλους τους για παραδειγματικούς σκοπούς. Οι πρίγκιπες γίνονταν πολύ καλοί φίλοι με αυτά τα αγόρια και δεν ήταν ευχάριστο για εκείνους να βλέπουν τους φίλους τους να μαστιγώνονται. Οπότε, ήταν πολύ προσεχτικοί με τις πράξεις τους. Πιστεύεται ότι αυτό το έθιμο ξεκίνησε στην Αγγλία, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για την προέλευσή του.

8. Ρυθμιστής κορινών

Αυτή η χειρωνακτική δουλειά δεν πληρωνόταν καλά. Αυτό που έπρεπε να κάνει όποιος έκανε αυτή την δουλειά ήταν να βάζει τις κορίνες πίσω στην θέση τους και να επιστρέφει την μπάλα του μπόουλινγκ στον παίκτη. Με την εφεύρεση του αυτόματου μηχανισμού αυτή η δουλειά δεν είχε πια αντικείμενο.

9. Χειριστής λινοτυπικής μηχανής

Η λινοτυπική μηχανή είναι ένα ζεστό μεταλλικό σύστημα στοιχειοθεσίας που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή εφημερίδων. Οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να χειρίζονται αυτές τις μηχανές καθώς δεν έβαζαν μόνο τις γραμμές, αλλά ρύθμιζαν και τα περιθώρια και το μήκος και το πάχος των γραμμών. Η δουλειά έμεινε χωρίς αντικείμενο μετά την εφεύρεση των φωτοτυπιών.

10. Υπολογιστές

Τον 17ο αιώνα ο όρος υπολογιστές σήμαινε τον άνθρωπο που κάνει υπολογισμούς. Οι δουλειά αυτών των ανθρώπων ήταν να κάνουν πράξεις και να αναλύουν δεδομένα χειρόγραφα και αργότερα με την βοήθεια από τα κομπιουτεράκια.
10 από τις πιο παράξενες δουλειές που υπήρχαν παλιά αλλά τώρα δεν υπάρχουν 10 από τις πιο παράξενες δουλειές που υπήρχαν παλιά αλλά τώρα δεν υπάρχουν Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.