Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα παιδιού…

Προβλήματα στις ...

φορολογικές δηλώσεις προσώπων που φιλοξενούν τα ενήλικα παιδιά τους προκαλεί η αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων που κάνει φέτος η ΑΑΔΕ.

Στην περίπτωση που τα παιδιά έχουν εισόδημα έως 3.000 ευρώ και επομένως μπορούν να δηλωθούν ως προστατευόμενα, το σύστημα δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της δήλωσης.

Και τούτο διότι εάν μεν ο γονέας δηλώσει το παιδί ως φιλοξενούμενο, δεν μπορεί να το δηλώσει και ως προστατευόμενο. Εάν δηλώσει το παιδί ως προστατευόμενο, τότε το παιδί δεν μπορεί να δηλώσει ότι φιλοξενείται.

Το Taxisnet διασταυρώνει αυτόματα τα στοιχεία των δηλώσεων και δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της δήλωσης.

Το γεγονός αυτό έχει «παρενέργειες», αφού εάν ο γονέας έχει το δικαίωμα να δηλώσει τα παιδιά ως προστατευόμενα αλλά δεν μπορεί να το κάνει, λόγω του «κολλήματος» του Taxisnet, κινδυνεύει να χάσει το επίδομα παιδιού.

Ως εκ τούτου, σε μια τέτοια περίπτωση, οι γονείς δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν την ορθή συμπλήρωση της δήλωσής τους, παρά μόνο αν αποφασίσουν να μη δηλώσουν το τέκνο τους ως προστατευόμενο, εξέλιξη η οποία όμως μπορεί να είναι επιζήμια γιατί ενδέχεται να οδηγήσει σε στέρηση δικαιώματος είσπραξης επιδόματος τέκνου ή σε είσπραξη μειωμένου επιδόματος τέκνου.
Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα παιδιού… Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα παιδιού… Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.