Εικόνες και Βίντεο από τα χθεσινά Συλλαλητήρια – Οι πρώτες αντιδράσεις – Το νέο ραντεβού!!!

Εχθές στις 19.30 ...

ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια, σε 24 πόλεις τουλάχιστον.

Η Πέλλα βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς είναι η γενέτειρα του Μεγίστου των Ελλήνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου δηλαδή.

Ο κόσμος μαζεύτηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και φώναξε για τα δίκαια του Ελληνισμού.

Εικόνες από την Πέλλα:


Βίντεο από την Πέλλα:



Εικόνες από την Βέροια:



Βίντεο από την Βέροια:



Καστοριά:



Εικόνες από την Καβάλα:




Καβάλα:



Η θέση της ΝΔ

Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Το ερώτημα είναι, αν νoμιμοποιείται ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την χώρα, όταν ο συγκυβερνήτης του, κ. Καμμένος, εμφανίζεται -έστω στα λόγια- να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά.

Η θέση της Εκκλησίας

Η επίσημη Εκκλησία, δεν συμμετείχε στα χθεσινά συλλαλητήρια αλλά αρκετοί Ιερωμένοι, ακολούθησαν μια άλλη γραμμή, η οποία είναι εθνική. Πολλοί Μητροπολίτες έδωσαν το δυναμικό παρόν στις χθεσινές αντιδράσεις και με αυτό τον τρόπο απέδειξαν ότι δεν ακολουθούν όλοι τις κεντρικές εντολές.

Όπως γνωρίζετε, τα συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε μικρές πόλεις. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έμειναν απ’έξω. Αυτό δεν είναι κακό φυσικά και δείχνει το ενδιαφέρον των πολιτών όλης της χώρας, αφού η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Το πρόβλημα που προέκυψε

Μερικοί δήλωσαν ότι ο κόσμος δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Σκοπιανό αυτή την φορά. Φυσικά αυτό δεν ισχύει, αφού εχθές οι πολίτες φώναξαν για τα δίκαια του Ελληνισμού.

Τι δήλωσε ο κ.Κούλογλου:



Τι είπαν οι διοργανωτές

Οι διοργανωτές είπαν ότι οι συγκεντρώσεις ήταν ωραίες , ειρηνικές και Δημοκρατικές. Έκαναν λόγο για πολύ μεγάλη προσέλευση, καθώς δήλωσαν ότι οι πλατείες γέμισαν από μικρούς αλλά και από μεγάλους. Αρκετοί ομιλητές εχθές ζήτησαν την διενέργεια Δημοψηφίσματος. Επίσης, δήλωσαν ότι οι πολίτες εχθές ζήτησαν περισσότερη Δημοκρατία.

Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Διαβάζουμε στην ifimerida: Νέο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Το νέο συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν προκειμένου να «διατρανώσουμε την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης: η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνο ελληνική».

Συμπέρασμα

Στις χθεσινές ομιλίες ακούσαμε πολλά και διάφορα. Αρκετοί μάλιστα μίλησαν για τα..Δημοκρατικά δικαιώματα. Βέβαια ήταν πολύ καλή η αντίδραση του κόσμου και εξαιρετικά…ειρηνική όπως είπαν οι διοργανωτές, όπως διαβάσατε και παραπάνω.
ΠΗΓΗ
Εικόνες και Βίντεο από τα χθεσινά Συλλαλητήρια – Οι πρώτες αντιδράσεις – Το νέο ραντεβού!!! Εικόνες και Βίντεο από τα χθεσινά Συλλαλητήρια – Οι πρώτες αντιδράσεις – Το νέο ραντεβού!!! Reviewed by Unknown on 11:01 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.