Οι Αρχές της Ουκρανίας υποχρεώνουν κόσμο να συμμετάσχει σε λιτανεία του «Πατριαρχείου Κιέβου»


Λόγω των επικείμενων εορτασμών της 27ης και 28ης Ιουλίου 2018 με αφορμή την...
1030ετία Βαπτίσεως των Ρως οι Ουκρανικές αρχές λαμβάνουν μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον αυξημένο αριθμού πιστών στις εορταστικές εκδηλώσεις του αντικανονικού «Πατριαρχείου Κιέβου» στις 28 Ιουλίου στο Κιέβο και να εμποδίσουν την προσέλευση στο Κίεβο πιστών της κανονικής Εκκλησίας στις 27 Ιουλίου προς συμμετοχή στην ετήσια Λιτανεία της κανονικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκάς κατηγόρησε τις αρχές της Περιφέρειας Ζαπορόζιε ότι υποχρεώνουν τους επιχειρηματίες του Ζαπορόζιε να καλύψουν τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία των οπαδών του «Πατριαρχείου Κιέβου» και εξαναγκάζουν τους υφιστάμενους υπαλλήλους τους να ταξιδεύσουν στο Κίεβο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσευχή του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Ο Μητροπολίτης Λουκάς εξέφρασε τη λύπη του, ότι τα ορισμένα στελέχη του κράτους πράττοντας παρανόμως «καταλήγουν σε ψέματα και πίεση, ασκώντας λόμπι για λογαριασμό της τεχνητώς φουσκωμένης (μόνο στα χαρτιά και από τα ΜΜΕ) θρησκευτικής οντότητας...Τα υλικά αγαθά δεν είναι ο μόνος γνώμονας σε αυτό τον κόσμο», υπενθύμισε ο Ιεράρχης, και συνέχισε, «η μήπως σαν τον Ιούδα τον Ισκαριώτη είσθε πρόθυμοι να προδώσετε τη μνήμη των προγόνων κοζάκων, των ενδόξων λεβεντών και προστατών της Ορθοδοξίας, να πουλήσετε την ειρήνη και τον γαλάζιο ουρανό στην περιφέρειά μας Ζαπορόζιε; Να θυμάστε ότι ο διάβολος, ο πατήρ του ψεύδους και απάτης, είναι τρομερός εταίρος».

Στο λογαριασμό του στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Σούμυ και Αχτύρας Ευλόγιος επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή της ευθύνης του με υποδείξεις «άνωθεν» οι κρατικές αρχές επίσης ασχολούνται με την εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των ανθρώπων στο Κίεβο προς συμμετοχή στις εκδηλώσεις του λεγόμενου «Πατριαρχείου Κιέβου». Ως εκ τούτου, οι τοπικές αρχές κάθε επιπέδου έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες.

Σύμφωνα τις πολλαπλές μαρτυρίες, σε πολλές πόλεις και περιοχές της Ουκρανίας (Κίεβο, Ηerson, Cherkasy, Ternopol, Zhitomir κα) οι αρχές επίσης οργανώνουν την υποχρεωτική «προσκυνηματική εκδρομή» των υφισταμένων τους στις 28 Ιουλίου, προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των πιστών του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Σύμφωνα με ισχυρισμούς των Ουκρανών πολιτικών εμπειρογνωμόνων, «οι αρχές αδυνατούν να ντροπιαστούν μπροστά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο κατ’ επανάληψη είχαν πληροφορήσει για εκατομμύρια πιστούς του Πατριαρχείου Κιέβου. Επομένως, ο σημερινός στόχος είναι, πάση θυσία, να εξασφαλισθεί ο μεγάλος αριθμός μετεχόντων στη λιτανεία – των οπαδών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου. Σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας αυτά επιτυγχάνονται με διοικητικά μέτρα».

Αντιθέτως, σύμφωνα με κληρικούς της κανονικής Εκκλησίας σε διάφορες περιοχές οι αρχές απαγορεύουν στις εταιρείες μεταφορών την εκτέλεση δρομολογίων στο Κίεβο στις 27 Ιουλίου, προκειμένου να εμποδίσουν την προσέλευση των πιστών της κανονικής Εκκλησίας στη λιτανεία.

Αυτά έλεγαν χθες κληρικοί των Περιφερειών Ρόβνο και Ζιτόμιρ.

Εκπρόσωπος της επαρχίας Όβρουτς της Περιφέρειας Ζιτόμιρ της Ουκρανίας δήλωσε: «Χθες, επιθυμήσαμε να ξεκαθαρίσουμε εάν όλα έβαιναν ομαλά, και διαπιστώσαμε ότι όλοι άρχισαν να μας απορρίπτουν μαζικά, όλοι οι μεταφορείς, ιδιοκτήτες των λεωφορείων, επικαλούμενοι διάφορους λόγους. Ανεπισήμως όμως ανέφεραν ότι οι ειδικές υπηρεσίες ήταν εκείνες, οι οποίες τους απαγόρευσαν την εκτέλεση δρομολογίων στο Κίεβο στις 27 Ιουλίου».

Στην καθιερωμένη λιτανεία της κανονικής Εκκλησίας στο Κίεβο στις 27 Ιουλίου ετησίως μετέχουν περισσότερα από 100 χιλ. πιστοί. Ενώ στην ανάλογη λιτανεία του «Πατριαρχείου Κιέβου» μετέχουν δεκάδες φορές λιγότεροι πιστοί, κάτι το οποίο διαπιστώνεται και οπτικά.

Πηγή

Let's block ads! (Why?)

Οι Αρχές της Ουκρανίας υποχρεώνουν κόσμο να συμμετάσχει σε λιτανεία του «Πατριαρχείου Κιέβου» Οι Αρχές της Ουκρανίας υποχρεώνουν κόσμο να συμμετάσχει σε λιτανεία του «Πατριαρχείου Κιέβου» Reviewed by olablogs on 14:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.