Νησί Χορμούζ
Αυτό το μικροσκοπικό γεωλογικό κόσμημα βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο. Στην επιφάνεια του νησιού είναι κυρίαρχα τα βουνά και οι βράχοι από αλάτι, που παράγονται από την ίδια τη φύση, καθώς μεγάλες ποσότητες πέτρας με άλατα έχουν ωθηθεί επάνω στην επιφάνεια του νησιού. Τα ιδιαίτερα χρώματά τους σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ και του πορτοκαλί καθιστούν τους βράχους εντυπωσιακούς.
Η όαση της Σαουδικής Αραβίας
Οι επιβλητικές κορυφές και οι βράχοι που περικλείουν το οροπέδιο Jebel Qaraqir είναι αρκετά εντυπωσιακοί από μόνοι τους. Ωστόσο, το απροσδόκητο χαρακτηριστικό αυτής της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα ποτάμι που τροφοδοτείται κάθε άνοιξη με νερό, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη θάμνων, αποτελώντας κυριολεκτικά μιας όαση στην έρημο.
Νεκρά Θάλασσα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι αυτής της λιμνοθάλασσας – που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της Γης και συνορεύει με την Ιορδανία, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη – κάνει τη Νεκρά Θάλασσα ακατάλληλη για τα ψάρια και τα φυτά.
Σπηλιά Jeita Grotto
Μόλις μπείτε στη σπηλιά Jeita Grotto της Βηρυτού, θα καταλάβετε γιατί αποτελεί μια κορυφαία τουριστική επιλογή. Από τα εντυπωσιακά στοιχεία της είναι οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες σε περίτεχνα σχήματα.
Κοιλάδα Wadi Rum
Οι σχηματισμοί από ψαμμίτη που εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση αποτελούν ένα πανέμορφο σκηνικό στη Wadi Rum, τη μεγαλύτερη κοιλάδα της Ιορδανίας. Αν κανείς περπατήσει ανάμεσα σε αυτά τα πανύψηλα βράχια που έχουν σμιλευτεί εδώ και αιώνες από τους ανέμους και την άμμο θα νιώσει σαν να έχει ταξιδέψει σε άλλο πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κοιλάδα συγκρίνεται με το εξωγήινο τοπίο του πλανήτη Άρη.
Έρημος Empty Quarter
Ο λόγος για τη μεγαλύτερη και αφιλόξενη έρημο του κόσμου, που καλύπτει μια έκταση 255.000 τετραγωνικών μιλίων. Στην πραγματικότητα το μέγεθός της καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο της Αραβικής Χερσονήσου, για αυτό άλλωστε έχει ονομαστεί έτσι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου