independent.co.uk, για άλλους επαγγελματίες συναδέρφους τους που συμβαίνουν και στις καλύτερες… κουζίνες;
Εμείς, οι κοινοί θνητοί, σίγουρα κάνουμε καθημερινά πολλά λάθη στην κουζίνα την ώρα που μαγειρεύουμε, με τα λάθη μας να επιστρέφουν σε εμάς και στο αποτέλεσμα που καταναλώνουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν μιλάμε για επαγγελματική κουζίνα και επαγγελματίες σεφ; Ας δούμε τα πιο κοινά λάθη, σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου και ας πάρουμε κι εμείς το παράδειγμά μας.
Tilesh Chudasama, ιδιοκτήτης και σεφ του ινδικού street food εστιατορίου Chai Naasto
«Το να αγοράζεις περισσότερα από όσα χρειάζεσαι και στο τέλος να τα πετάς είναι μεγάλο παράπτωμα. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο: αγοράζουμε λιγότερα, καταψύχουμε, μοιραζόμαστε, χρησιμοποιούμε τα περισσευούμενα, τα δίνουμε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, φτιάχνουμε κομπόστ. Σίγουρα, όμως, δεν τα πετάμε».
Richard Bainbridge, σεφ και ιδιοκτήτης του βρετανικού εστιατορίου Benedicts στο Norwich
«Η διαχείριση χρόνου. Οι περισσότεροι συνήθως δεν καταφέρνουν να οργανωθούν σωστά και χρειάζεται μόλις δυο λεπτά για να δεις χοντρικά πότε και πώς πρέπει να κάνεις τα πράγματα. Έτσι, η μαγειρική γίνεται πιο χαλαρή και απολαυστική».
Lee Skeet, «τρέχει» το ομώνυμο pop-up εστιατόριο κι έχει βάση το Λονδίνο
«Φτωχή πρώτη ύλη, κάτι που αφορά περισσότερο τους επαγγελματίες σεφ. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι επαγγελματίες σεφ δεν αντιλαμβάνονται την ποιότητα των προϊόντων και δεν αγοράζουν π.χ. ολόκληρο το φρέσκο ψάρι γιατί δεν έχουν χρόνο να φιλετάρουν. Δεν γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου επαγγελματία σεφ και να σερβίρεις στους πελάτες σου οτιδήποτε άλλο από τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν εκεί έξω. Αν, για παράδειγμα, δεν βρω φρέσκα χτένια, προτιμώ να μην σερβίρω καθόλου πιάτο με χτένια».
«Το να ακολουθούμε συνταγές κατά γράμμα και να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε λάθος, αν δεν έχουμε το σωστό είδος μαϊντανού ή πράσου. Με εξαίρεση τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, οι συνταγές θέλουν προσαρμογές για να τις εξελίξουμε και αυτό ακριβώς είναι το διασκεδαστικό μέρος της μαγειρικής».
«Το να μην δοκιμάζουμε το φαγητό που φτιάχνουμε είναι ένα μεγάλο λάθος, ακόμη κι αν είναι κάποιο φαγητό που φτιάχνουμε συνεχώς και γνωρίζουμε καλά».
Dave Rann, επικεφαλής σεφ στο Juniper Tree, εστιατόριο με βιολογικά στο Λονδίνο
«Στη δουλειά, η έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια μπορεί να με κάνει να τρελαθώ. Στο σπίτι, η απουσία καθαριότητας, το να μην καθαρίζονται όλα άμεσα και σωστά».
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου