Το ξέρατε αυτό για το κουκούτσι του αβοκάντο; Μην το πετάτε γιατί…
Το κουκούτσι περιέχει το 65% των συνολικών αμινοξέων σε όλο το αβοκάντο ενώ, έχει και περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Ο σπόρος αυτός καταπολεμάει την αρθρίτιδα, χάρη στην αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει
Για τον ίδιο λόγο συμβάλλει στην μείωση της φλεγμονής του γαστρεντερικού σωλήνα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν έχετε διάρροια και χρησιμοποιείται συχνά για λοιμώξεις και προβλήματα στο στομάχι
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο συγκεκριμένος σπόρος μπορεί να συσφίξει και να αναζωογονήσει το δέρμα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυσικό κολλαγόνο
Ο σπόρος αυτός μπορεί να κάψει λίπος εύκολα και θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο πλήρεις μετά από ένα γεύμα
Επίσης, θα αναζωογονήσει το σώμα σας και θα σας δώσει ενέργεια
Μπορείτε να καταναλώσετε το κουκούτσι σε μια σαλάτα, να φτιάξετε ένα τσάι από αυτό ή να το προσθέσετε σε smoothies και shakes
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς να σπάσετε και να θρυμματίσετε το κουκούτσι του αβοκάντο, προκειμένου να το καταναλώσετε όπως εσείς προτιμάτε.
Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα αβοκάντο. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αλλεργίας:
Τα άτομα με αλλεργία στην γύρη θα αναπτύξουν τοπικά συμπτώματα στο στόμα και τον λαιμό, λίγο μετά την κατανάλωση αβοκάντο.
Τα άτομα με αλλεργία στο λάτεξ των φρούτων (latex-fruit syndrome) θα αναπτύξουν γενικευμένη κνίδωση, κοιλιακό πόνο και έμετο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου