Η TED προωθεί την παιδεραστία;


«Έχετε μια παγκόσμια ιδέα που αξίζει να μοιραστείτε; Το TED θα σας δώσει μια σκηνή» αυτό είναι το...
μότο της οργάνωσης, μόνο που αυτή τη φορά η ιδέα προωθεί την παιδοφιλία.

Πλήθος αντιδράσεων ξεσήκωσε η ομιλία φοιτήτριας ιατρικής μέλους της TEDx, στην οποία έκανε προπαγάνδα υπέρ των παιδόφιλων. Η ΤED είναι μια μεγάλη ΜΚΟ που ξεκίνησε από την Αμερική το 1984 με στόχο τη διάδοση ιδεών και αναπτύχθηκε με τρόπους που εξηγούμε παρακάτω. Το πρόγραμμα TEDx προσφέρει την δυνατότητα σε τοπικούς διοργανωτές αφού έχουν πάρει δωρεάν την άδεια χρήσης του brand, να διεξάγουν τοπικά συνέδρια στο πρότυπο του TΕD, που πολλά από αυτά είναι με δωρεάν είσοδο τα περισσότερα όμως τα ακριβοπληρώνεις.

Στην ομιλία της η Μιρτζάμ Χάιν, που δόθηκε μάλιστα εντός του Γερμανικού πανεπιστήμιου Würtzberg, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η παιδεραστία είναι ένας «αμετάβλητος σεξουαλικός προσανατολισμός ακριβώς όπως η ετεροφυλοφιλία» και ότι η κοινωνία πρέπει να γίνει πιο ανεκτική με τους παιδεραστές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της Μιρτζάμ Χάιν που είχε τον τίτλο  «Γιατί η αντίληψη μας για παιδεραστία πρέπει να αλλάξει», το μέλος της TEDx προσπαθεί με διάφορα επιχειρήματα να ισχυριστεί ότι η παιδεραστία είναι απλώς ένας άλλος σεξουαλικός προσανατολισμός.

«Κανείς δεν επιλέγει να είναι παιδεραστής, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει να είναι παιδεραστής» υποστηρίζει η Heine, αθωώνοντας τους παιδεραστές και προκαλώντας αισθήματα θυμού σε πλήθος κόσμου που έσπευσε μέσω διαδίκτυου να εκφράσει την αποστροφή του. «Η διαφορά ανάμεσα στην παιδεραστία και τους άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς είναι ότι η ζωή του ανθρώπου με  αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό θα τελειώσει με μια καταστροφή» είπε η φοιτήτρια προσκαλώντας τον κόσμο να κατανοήσει την ιδιαιτερότητα  του παιδεραστή, να δεχτεί τη «διαφορετική του σεξουαλική προτίμηση» και επομένως να του δώσει προφανώς την ευκαιρία να μην τελειώσει άδοξα.

Από την πλευρά της η «μαμά» οργάνωση TED, σε μια λιτή σχετική ανκοίνωσή της, κάνει λόγο για παρερμηνεία, και όπως υποστηρίζει: «η ομιλήτρια αναφερόταν στους παιδεραστές που “γεννήθηκαν έτσι” και πρότεινε ότι αν το αναγνωρίσουμε ως τέτοιο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να εμποδίσουμε αυτούς τους ανθρώπους να ενεργήσουν με το ένστικτό τους και να βλάψουν τα παιδιά.

Τι είναι η TED

To ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτές οι απόψεις προέρχονται από μέλος της  TED η οποία είναι μία  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών που συστάθηκε το 1984 και είχε σκοπό να φέρει κοντά ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς τομείς, τεχνολογία, διασκέδαση και design (technology, entertainment, design). Σήμερα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες στον κόσμο με εκατομμύρια οπαδούς.

Μέσα στα χρόνια,  διευρύνθηκαν οι δραστηριότητες της TED. Πραγματοποιούν δύο συνέδρια τον χρόνο με σκοπό την αναζήτηση νέων ιδεών σε πιο γενικό πλαίσιο όπου καλείται ο κάθε ομιλητής να αναπτύξει την ιδέα του σε 18 λεπτά. Πραγματοποιούνται παράλληλες δραστηριότητες, σε σχέση με τη μετάφραση, την τέχνη κλπ και δίνουν μάλιστα  και ένα βραβείο $100.000 στον πιο "υποσχόμενο" συμμετέχοντα που θα πείσει πως η ιδέα του μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Το μότο τους είναι «Χτίζουμε την κοινότητα των ανήσυχων πνευμάτων» . Χαρακτηρίστηκε ως ένα κλειστό λόμπι που έχει σαν στόχο να ενσωματώσει τα «φωτεινά μυαλά του κόσμου» ωστόσο τα μέλη του αρνούνται τον χαρακτηρισμό του ελιτίστικου γκρουπ και για να το αποδείξουν οργανώνουν τα TEDx σε πανεπιστήμια και άλλους χώρους όλου του κόσμου. Η διείσδυση της οργάνωσης στον κόσμο είναι τεράστια καθώς ανάμεσα στους ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, συγγραφείς, επιχειρηματίες, υπάρχει μετάφραση σε 33 γλώσσες και ένα τεράστιο δίκτυο σε όλο τον κόσμο που προωθεί τις απόψεις που κατατίθενται στο TED. Η θεματολογία καλύπτει μια τις αόρατες εσωτερικές δυνάμεις εντός μας (ομιλία που έδωσε ο Τονι Ρίμπινς συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης)  έως τη θεωρία κβαντομηχανικής, την πολιτική του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ιδέες για το πώς ανταμείβεις το υψηλό επίπεδο στην εργασία και πώς «τιμωρείς» το χαμηλό.

ΤΕDx Athens

Η πρωτοβουλία του TEDx Athens να χρηματοδοτήσει την έκδοση   βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά στη διάλεκτο της Αιθιοπίας και να το χαρίσει στη βιβλιοθήκη του Yohannes Gebregeorgis, είχε φέρει και τον αξιόλογο συγγραφέα στη διοργάνωση της Αθήνας. Εκεί βρέθηκαν επίσης ο καλός φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης, ο Αλεφάντης του περιοδικού Σχεδία  αλλά και η σύμβουλος του Ομπάμα. Πολλά δημοσιεύματα «γκρίνιαξαν» για την χαμηλή προσέλευση αν και μαζεύτηκαν  1.500 άτομα στη Στέγη Γραμμάτων. Δεν σημείωσαν όμως, ότι η είσοδος κόστιζε 65 ευρώ.

Πως χρηματοδοτείται η οργάνωση;

«Η TED κερδίζει χρήματα μέσω αμοιβών συμμετοχής σε συνέδρια, χορηγιών, υποστήριξης των ιδρυμάτων, αμοιβών αδειών και πωλήσεων βιβλίων, στήριξη πρωτοβουλιών με γνώμονα την κοινότητα όπως η TEDx» γράφει μεταξύ άλλων η αρχική σελίδα της οργάνωσης. Έχει επίσης έσοδα από διαφήμιση στις σελίδες που προωθούν τις ιδέες της οργάνωσης, οι οποίες σύμφωνα με την TED έχουν 60 εκ. μόνιμους επισκέπτες.

Τα μεγάλα ποσά που εισρέουν στη ΜΚΟ είναι από ιδρύματα και πολυεθνικές εταιρείες. Στους συνεργάτες τους εμφανίζονται όπως Alllianz, American Express, Delta, Gucci, IBM, Rolex, Samsung, Pfitzer κα. Οι ίδιοι διευκρινίζουν στη σελίδα τους πως κανένα μέλος τους δεν πλούτισε καθώς τα χρήματα από τις χορηγίες ξοδεύονται για τους σκοπούς της οργάνωσης και τους τίμιους μισθούς των υπαλλήλων.
Πηγή

Let's block ads! (Why?)

Η TED προωθεί την παιδεραστία; Η TED προωθεί την παιδεραστία; Reviewed by olablogs on 13:11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.