Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος;

Perierga.gr - Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος;

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία θα απαγορεύεται να κάθονται στο έδαφος, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί η πόλη «αφελείς» επισκέπτες. Οι αρχές θα επιβάλλουν πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ σε περίπτωση που τουρίστες εντοπιστούν καθισμένοι ή ξαπλωμένοι στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση στη Βενετία εφαρμόζεται σε δημοφιλή μνημεία και άλλα κτίρια, όπως και στην περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η νέα πρόταση, υποβλήθηκε από τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, εάν ψηφιστεί στην επερχόμενη σύνοδο.

Perierga.gr - Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος;

Η Βενετία γενικά είναι… υπέρ των απαγορεύσεων καθώς έχει επίσης επιβάλλει απαγορεύσεις για την κατανάλωση φαγητού στους δρόμους, για τους μεθυσμένους τουρίστες και για όσους κάνουν βουτιές ή βουτούν έστω τα δάχτυλά τους στα νερά των καναλιών της Βενετίας. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, 5.000 αστυνομικοί κυκλοφορούν για να επέμβουν ή να τιμωρήσουν, εάν χρειαστεί, τους παραβάτες.

Και άλλες ιταλικές πόλεις, πέρα από τη Βενετία προχωρούν στην επιβολή απαγορεύσεων – όπως είδαμε νωρίτερα αυτό το μήνα η Φλωρεντία απαγόρευσε το φαγητό σε κάποιους δρόμους – όλες με στόχο τη μείωση και καλύτερη διαχείριση των τουριστών που καταφτάνουν συνεχώς.

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος; Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος; Reviewed by olablogs on 11:58 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.