Πώς να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα και το οξυζενέ σε κατάσταση επιβίωσης.


Το κυτίο Α' Βοηθειών είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εξοπλισμού επιβίωσης.
Ο καθένας, ανάλογα με το τι θεωρεί απαραίτητο σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης, επιλέγει τι θα τοποθετήσει στο ιατρικό του κιτ. Μπορεί για κάποιους να αποτελεί πολυτέλεια ή υπερβολή η προσθήκη του οινοπνεύματος και του οξυζενέ σε αυτό, ωστόσο πιστεύω, για τους λόγους που θα δούμε παρακάτω, ότι αξίζει να έχουμε μαζί μας έστω και ένα μπουκαλάκι από το καθένα. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού θα βρεθούμε ξαφνικά σε μία πρωτόγνωρη και απαιτητική κατάσταση. Μέχρι, λοιπόν, να εγκλιματιστούμε και να αρχίσουμε να επιβιώνουμε αυτοσχεδιάζοντας με ό,τι βρίσκουμε γύρω μας και όχι εξαρτώμενοι πλήρως από τα υλικά του σακιδίου μας, καλό είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τον εξοπλισμό μας. Πάμε τώρα να δούμε πως χρησιμοποιούμε τα δύο αυτά απολυμαντικά.

Χρήσεις Αιθανόλης (Οινόπνευμα)

Καταπολέμηση τσιμπουριών: Με ένα βαμβάκι τρίβουμε την περιοχή γύρω από το τσιμπούρι. Αφού το αφαιρέσουμε μπορούμε να απολυμάνουμε την περιοχή του τσιμπήματος.
Ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών: Αποτελεί εναλλακτική λύση αν δεν έχουμε αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων.
Εξολόθρευση κοριών: Αν τύχει και βρείτε κατάλυμα όπου στο δωμάτιο ή στο κρεβάτι ειδικότερα υπάρχουν κοριοί, μπορείτε να ψεκάσετε με καθαρό οινόπνευμα τα έντομα, που σκοτώνονται αμέσως κατά την επαφή. Επειδή προφανώς δεν θα έχετε μαζί σας αρκετό είναι προτιμότερο να το φυλάξετε για άλλη χρήση και να ψάξετε άλλο καταφύγιο.
Αφαίρεση λεκέδων: Αναμείξτε δύο μέρη νερού και ένα μέρος οινοπνεύματος και ψεκάστε πάνω στους λεκέδες.
Αντιμετώπιση μυαλγίας: Αν έχετε πόνο στους μύες κάντε μασάζ με οινόπνευμα. Η θεραπεία αυτή λειτουργεί και για επώδυνες αρθρώσεις.
Αποστείρωση χεριών: Αν σας έχει τελειώσει το σαπούνι και δεν έχετε την ευχέρεια να φτιάξετε με λίπος και αλισίβα τότε αναμιγνύοντας 3 μέρη οινόπνευμα και 1 μέρος aloe vera θα έχετε το δικό σας απολυμαντικό χεριών! (Υποθέτω ότι τα σωληνάρια με aloe vera gel της MacroLife θα κάνουν γι’ αυτόν τον σκοπό, οπότε φυλάξτε 1-2 για τον σάκο σας).
Συρρίκνωση του επιχείλιου έρπητα: Αλείψτε λίγο στην πληγή και θα έχετε άμεσο αποτέλεσμα.
Λουτρό άνευ νερού: Μπορείτε βρέχοντας μια πετσέτα με οινόπνευμα και τρίβοντας την στο σώμα να κάνετε μια γρήγορη απολύμανση. Βέβαια ένα τέτοιο λουτρό πιθανόν να αδειάσει και το μπουκάλι σας.

Χρήσεις υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ)

Απολύμανση μικρών πληγών: Το οξυζενέ είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και συνήθως χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό πληγών ώστε να αποφευχθεί η λοίμωξη.
Παρασκευή οδοντόκρεμας: Αν σας τελείωσε η οδοντόκρεμα ανακατέψτε σόδα και οξυζενέ για να φτιάξετε τη δική σας. Χρησιμοποιήστε την για μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι 5 ημέρες).
Αντισηπτικό για το στόμα: Γεμίστε ένα καπάκι γεμάτο οξυζενέ και ξεπλύνετε το στόμα σας. Τα δόντια θα γίνουν πιο λευκά και τα μικρόβια θα σκοτωθούν.
Θεραπεία καλόγερων στο δέρμα: Ρίξτε μισό μπουκάλι (230ml) σε ζεστό νερό και μουσκέψτε το σημείο.
Αντιμετώπιση των κάλων στα πόδια: Ανακατέψτε ίση ποσότητα ζεστού νερού και οξυζενέ για να ενυδατώσετε τα πόδια και να μαλακώσετε τους κάλους.
Ανακούφιση ωτίτιδας: Βάλτε 6-8 σταγόνες σε κάθε αυτί για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να αντιμετωπίσετε την μόλυνση.
Απαλλαγή από υποδόρια παράσιτα: Απλώστε στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από ακάρεα ή άλλα παράσιτα για να τα εξολοθρεύσετε.
Απομάκρυνση οργανικών λεκέδων: Δύο μέρη οξυζενέ και ένα μέρος απορρυπαντικού αναμεμειγμένα αφαιρούν λεκέδες όπως αίμα, ιδρώτας κλπ. Απορρυπαντικό βέβαια δεν θα έχετε, ωστόσο, επειδή το έχω δοκιμάσει, το οξυζενέ από μόνο του μπορεί να καθαρίσει καλά έναν λεκέ από αίμα.
Αυτοί είναι κάποιοι από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δύο αντισηπτικά. Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σας βοηθήσουν να φτιάξετε το ιατρικό σας κυτίο όσο το δυνατόν πιο πλήρες γίνεται.

+++ IC XC NIKA +++

​Ajax Dragonkiller

Let's block ads! (Why?)


Πώς να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα και το οξυζενέ σε κατάσταση επιβίωσης. Πώς να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα και το οξυζενέ σε κατάσταση επιβίωσης. Reviewed by olablogs on 20:59 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.