Περί Βιταμίνης Β12, Αρχαιοβακτηρίων και άλλων ... Δαιμονίων


Της  Myriam Pappas 

H Χορτοφαγική Διατροφή κερδίζει συνεχώς έδαφος και τεκμηριώνεται Επιστημονική ως άκρως ωφέλιμη για την Ανθρώπινη υγεία αλλά και για την θετική επίδρασή της στα Περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

 Η πολεμική που δέχεται από σκοπιμότητες πολλαπλών επιπέδων καθώς και η αντιλογία, έχουν σχεδόν όλες απαντηθεί καθώς τα μεγαλύτερα, πλέον, Πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένου του Trinity Dublin College,  με μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως Γαστρεντερολογικές Έδρες, την υποστηρίζουν και τη διαδίδουν.

Ένα από τα συνεχόμενα επιχειρήματα που αντιπαρατίθενται στην Χορτοφαγία, είναι η δήθεν έλλειψη Β12 που προκαλείται συχνά κατά την αποχή από το πτώμα ( ... sorry, ''κρέας''  ήθελα να γράψω ) και τα παράγωγά του.

Η Βιταμίνη Β12 και η Βιταμίνη D3  είναι κάτι παραπάνω από απλές βιταμίνες, καθόσον η έλλειψη τους είναι η αιτία πολλών παθήσεων και κυρίως αυτοάνοσων.  Θα πρέπει, λοιπόν να δοθεί σοβαρότατη προσοχή στη μη έλλειψη αυτών. 


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υποβάλλω ένα ερώτημα '' ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ? ''

Μια πολύ σύντομη περιγραφή και αναφορά στην Βιταμίνη αυτή λοιπόν και μετά η συνέχεια ...

Η Β12 που λαμβάνεται από ζωικές τροφές, εισέρχεται στο στομάχι ως τμήμα ζωικών πρωτεϊνών και πρέπει πρώτα να απελευθερωθεί από την πεψίνη και το υδροχλωρικό οξύ. Η ελεύθερη Β12 στη συνέχεια συνδέεται με την πρωτεΐνη R (Transcobalamin I TCN1), η οποία απελευθερώνεται από τα σιελογόνα κύτταρα και τα τοιχωματικα κύτταρα και στη συνέχεια δεσμεύεται με τον ενδογενή παράγοντα, συνεχίζει μέσω του εντέρου στο κατώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου και τότε το σύμπλοκο ενδογενούς παράγοντα καθώς και της Βιταμίνης Β12 είναι έτοιμο να συνδεθεί με κυτταρικούς υποδοχείς. Εκεί ακριβώς  τα ένζυμα απελευθερώνουν τη Β12 από το σύμπλεγμα πρωτεϊνών και τη μετατρέπουν στις δύο μορφές του συνενζύμου, μεθυλοκοβαλαμίνη και αδενοσυλοκοβαλαμίνη.  

'Ολα καλά και εμπεριστατωμένα μέχρι εδώ.  Μάθαμε, λοιπόν ότι αφομοιώνουμε Β12  ΚΥΡΙΩΣ από ζωικές τροφές και μάλιστα κάτω από ορισμένες συνθήκες.  

Θα ήθελα εδώ να παρεμβάλλω πρώτα εκτός από τα γνωστά φύκια NORI, την περίφημη ζάχαρη Palmyra όπου στα 10γρ της φιλοξενεί  2μg  B12 και απολύτως .. αφομοιώσιμης. Το πρόβλημα είναι αν κάποιος θέλει να απέχει και από τη ζάχαρη πως θα διαχειριστεί τα ωφέλη της Palmyra. Τα υπέρ και τα κατά, όπως ακριβώς και με το μέλι.


Προχωρώντας σε αυτό που θέλω να επικεντρώσω, θα αναφερθώ τάχιστα στα  ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ λοιπόν ....  ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ


Από το 1971 που τα ανακάλυψε ο Carl Woesse,  η σιγή ιχθύος που τηρείται περί αυτών, είναι συγκλονιστικά ...τυχαία όπως και όλα τα ανάλογα που αντιτίθενται σε ελώδη ύδατα ( σύστημα ''υγείας'' ) 

Τα ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ και συγκεκριμένα ένα είδος αυτών,  από το 2014 έχει διαπιστωθεί ότι ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12

Οι ερευνητές, οι οποίοι διδάσκουν στο τμήμα βιολογίας του Waterloo,  χρησιμοποίησαν υπολογιστικές μεθόδους για να ψάξουν μέσα από τεράστιες ποσότητες αληλλουχίας DNA  για τα γονίδια που παράγουν Β12 εντοπίζοντας τους πιθανούς παραγωγούς σε θαλάσσια και γλυκά νερά.

''Επειδή η THAUMARCHAEOTA είναι από τους πιο άφθονους οργανισμούς στον πλανήτη  ειδιακά σε θαλάσσια περιβάλλοντα,  η συμβολή τους στην παραγωγή  Β12  έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικολογία και στο μεταβολισμό στους ωκεανούς ''  δήλωσε ο καθηγητής  Neufeld .

https://ift.tt/2NkvMIk

Θα σταματήσω εδώ και θα επαναλάβω το ερώτημα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 ?

Ο Ανθρώπινος Οργανισμός εμπεριέχει ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ και μάλιστα κατά τη διάρκεια Χορτοφαγικής Διατροφής λειτουργούν ακόμη καλύτερα

Humans appear to have low levels of archaea, and so far they have  been found in the human gut (part of digestion and metabolism), on the skin, and in subgingival dental plaque (and perhaps involved with periodontal disease). But studies rarely look for them. We don't know the importance or roles that they play in our bodies (but there are suspicions), but it turns out that drugs such as statins and the antibiotic metronidazole  are eliminating them.

 https://ift.tt/2Z6BpkF

Οι έρευνες σχετικά με τα ARCHAEA  είναι ελάχιστες και όσες έχουν διαπιστώσει  ότι αποτελούν μέρος του   Ανθρωπίνου Οργανισμού,  αποσιωπούνται.  ΟΜΩΣ, τα ΑΡΧΑΙΟΒΑΚΤΗΡΙΑ κυκλοφορούν σε σκευάσματα και μίξεις Προβιοτικών και είναι δυνατό σε όποιον θελήσει να διερευνήσει τις ιδιότητες τους, να προσεγγίσει μια Νέα κυριολεκτικά Διάσταση στον τομέα της Ψυχοσωματικής Υγείας.

Ο Τιτάνας στο χώρο των Μικροοργανισμών Dr Teruo Higa έχει δώσει στην Ανθρωπότητα ένα τεράστιο δώρο όσον αφορά την καλλιέργεια της γης αλλά και την υγεία του οργανισμού.  Τα ARCHAEA δημιουργούν ένα φυσικό περιβάλλον στο έντερο που το καθιστά υγιές και  ....

ΝΑΙ !  ΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 όσο και αν αυτό ακούγεται απίθανο επειδή ακριβώς ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.

Εδώ πραγματικά επιθυμώ να προσθέσω ότι καθοριστικό ρόλο στη ΔΙΑ(Σ)- ΤΡΟΦΗ του Ανθρώπου που από ζώο θέλει να γίνει Άνθρωπος και μετά ''Θεός'' , παίζουν ορισμένα μέταλλα που εμμέσως πλην σαφώς είναι γνωστά αλλά δίνουν όλοι βάση στα χιλιομασημένα ασβέστιο, βιταμίνη C και αυτό το δύσμοιρο το σίδηρο που τελικά όσοι τα παίρνουν troll κατήντησαν και full στην ...αρθρίτιδα.

ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣ,  ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ RUTHENIUM 



Σε συνδυασμό με τα ARCHAEA και καθόσον ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗ τα μέταλλα αυτά προσδίδουν στον Ανθρώπινο Οργανισμό όσα ακριβώς χρειάζεται από ( θεικής ) φύσεως. 

Τα  ARCHAEA  έχουν την προαιώνια ιδιότητα κάνουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ αυτό που ακριβώς είναι .... τι είναι αυτό ? ....  η μελέτη των  Εξτρεμόφιλων φίλων μας θα σας ανοίξει τα μάτια εκεί που δεν υπάρχει Φως και όμως αυτοί οι Μικροοργανισμοί το παράγουν ...

ITS AN ARCHAEA MATTER /  Myriam P.
( dedicated to Vicky Toxotis )

Let's block ads! (Why?)


Περί Βιταμίνης Β12, Αρχαιοβακτηρίων και άλλων ... Δαιμονίων Περί Βιταμίνης Β12, Αρχαιοβακτηρίων και άλλων ... Δαιμονίων Reviewed by olablogs on 23:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.