Ξέχνα το μηλόξυδο: Αυτά είναι τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος (φωτο)

Αν σας αρέσει η γεύση του μηλόξυδου, μπορείτε να το καταναλώνετε άφοβα σε σαλάτες ή σκέτο.

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το μηλόξυδο αδυνατίζει.

Υπάρχουν όμως ροφήματα που μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ποια είναι αυτά:

Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για τα κύτταρα και την αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού. Προκαλεί διόγκωση των φυτικών ινών και δημιουργεί αίσθημα πληρότητας. Επειδή συχνά μπερδεύετε την πείνα με τη δίψα, πρώτα να πίνετε νερό, ώστε να αποφεύγετε τις περιττές θερμίδες. Σύμφωνα με την κλινική Mayo τα 8 ποτήρια νερού την ημέρα είναι ιδανική ποσότητα.

Καφές: Η κατανάλωση 1-2 φλιτζανιών καφέ την ημέρα δεν θα σας απαλλάξει από τα περιττά κιλά, μπορεί όμως να λειτουργήσει επικουρικά στην προσπάθειά σας. Η καφεΐνη αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, ακόμη και όταν κάθεστε, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες μετά την κατανάλωση καφέ. Παράλληλα, μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Αφέψημα μέντας: Η μέντα είναι φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ότι έχει άμεσα αποτελέσματα και μειώνει την όρεξη ακόμη και όταν κάποιος μυρίσει μέντα.

Νερό με λεμόνι: Πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του. Εκτός του ότι αυξάνετε την κατανάλωση νερού, το λεμόνι βοηθά στην πέψη και την αντιμετώπιση του φουσκώματος.

Συμπέρασμα: Οι περισσότερες δίαιτες είναι περιοριστικές και είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσετε κάποια από αυτές με ευλάβεια αν καταπιέζεστε. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το απόλυτο ρόφημα για απώλεια βάρους είναι το νερό, είναι όμως σημαντικό να επιτρέπετε στον εαυτό σας μικρές καθημερινές απολαύσεις, όπως ένα κοκτέιλ ή ένα καφέ ακόμη και αν έχει λίγη ζάχαρη, ώστε να μην αισθάνεστε ότι στερείστε τα πάντα. Η κατανάλωση ενός ροφήματος την ημέρα δεν θα καταστρέψει τη δίαιτά σας, αντίθετα θα σας βοηθήσει να μείνετε για μεγαλύτερο διάστημα προσηλωμένοι στο στόχο σας.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.womenshealthmag.com

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – newsitamea.gr
Ξέχνα το μηλόξυδο: Αυτά είναι τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος (φωτο) Ξέχνα το μηλόξυδο: Αυτά είναι τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος (φωτο) Reviewed by Unknown on 10:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.