Ο αιγυπτιακός πάπυρος με τη συνταγή “Πώς μεταβάλλεται ένας γέροντας σε νέο ηλικίας 20 ετών” - ΜΥΣΤΗΡΙΟ

[16/01/2020 - 13:28]

Ο αιγυπτιακός πάπυρος με τη συνταγή “Πώς μεταβάλλεται ένας γέροντας σε νέο ηλικίας 20 ετών”

O Αμερικανός Αιγυπτιολόγος James Henry Breasted, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ισχυριζόταν ότι είχε ανακαλύψει ένα αιγυπτιακό βιβλίο ιατρικής του 1600 π.Χ., το οποίο έφερε τον παράξενο τίτλο “Πώς μεταβάλλεται ένας γέροντας σε νέο ηλικίας 20 ετών”.

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σε πάπυρο, αποκτήθηκε κατόπιν από την Ιστορική Εταιρεία της Νέας Υόρκης. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωσθεί ολόκληρο, παρά μονάχα ένα μικρό του απόσπασμα. Η ερμηνεία του καθίστατο δυσχερής λόγω των τεχνικών όρων της αιγυπτιακής γλώσσας, οι οποίοι ήταν παντελώς άγνωστοι για τους αρχαιολόγους.

Εν τούτοις, ο επιφανής Αιγυπτιολόγος δεν απελπιζόταν και πίστευε ότι κάποια στιγμή θα κατάφερνε να το μεταφράσει. Άλλοι, πάλι, θεωρούσαν πως ο James Henry Breasted είχε αναγνώσει εξ’ ολοκλήρου το πολλά υποσχόμενο κείμενο και πως είχαν ήδη ξεκινήσει κάπου στην Αμερική, ίσως σε νοσοκομεία του Σικάγο, πειράματα, όπου θα επανέφεραν τη νεότητα στους γερασμένους ανθρώπους, βασισμένα στην πανάρχαια συνταγή.

Ο αιγυπτιακός πάπυρος με τη μυστική συνταγή της νεότητας είχε συνεπάρει τα πλήθη, που ονειρεύονταν να νικήσουν πάση θυσία τη φθορά του ανελέητου χρόνου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 31/03/1925

strangepress.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

Let's block ads! (Why?)

Ο αιγυπτιακός πάπυρος με τη συνταγή “Πώς μεταβάλλεται ένας γέροντας σε νέο ηλικίας 20 ετών”
Ο αιγυπτιακός πάπυρος με τη συνταγή “Πώς μεταβάλλεται ένας γέροντας σε νέο ηλικίας 20 ετών” - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Ο αιγυπτιακός πάπυρος με τη συνταγή “Πώς μεταβάλλεται ένας γέροντας σε νέο ηλικίας 20 ετών” - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Reviewed by Unknown on 14:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.