Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ηγέτης των Κεμαλικών, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, απαιτώντας την προσάρτηση του νησιού της Κρήτης στην Τουρκία, καθώς τα ¾ ανήκουν σε αυτήν και ότι μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά.
Ως γνωστόν, οι κεμαλικοί εφαρμόζουν κοινή πολιτική με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, ήτοι ζητούν την κατάληψη πολλών ελληνικών νησιών και μέρους της υφαλοκρηπίδας μας, ωστόσο, αυτή τη φορά «ξεπέρασαν» τα όρια, ακόμη και τους ίδιους τους Ερντογανικούς.
Η τουρκική αντιπολίτευση εκτός από την Κρήτη, διεκδικεί και ελληνικά νησιά πέριξ αυτής, συνολικά 14 στον αριθμό, παρουσιάζοντας χάρτες δικής τους εμπνεύσεως και εμφανίζοντας «επιχειρήματα», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει ασκήσει κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο για υποχωρητικότητα έναντι των νόμιμων διεκδικήσεών τους στη χώρα μας.
Τα «επιχειρήματα» που εμφανίζουν οι Τούρκοι για να υποστηρίξουν τις παράνομες απαιτήσεις τους είναι η επίκληση που κάνουν στη συνθήκη της Λωζάννης (24.07.1923) και στη συνθήκη του Λονδίνου (30.05.1913), στην οποία, κατά τα λεγόμενά τους, πουθενά δεν αναφέρεται η παραχώρηση της Κρήτης στην Ελλάδα. Ακολούθως, μόνο το ¼ της Κρήτης παραχωρείται στην Ελλάδα, ενώ τα 14 νησιά πέριξ του νησιού εξακολουθούν να παραμένουν υπό Οθωμανική κατοχή.
Συγχρόνως, υποστηρίζουν πως η χώρα μας έχει προχωρήσει στην κατάληψη τριών νησιών, ήτοι, της Γαύδου, του Γαιδουρονησίου και του Κουφονησίου, ενώ μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης, η Σερβία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο απέσυραν τα δικαιώματά τους από το νησί, με αποτέλεσμα τα ¾ να περιέλθουν αυτόματα στην Τουρκία.
Το συμπέρασμα από το σύνολο των επιχειρημάτων που μεταχειρίζεται η τουρκική ηγεσία είναι ότι το νησί της Κρήτης κατέχεται παρανόμως από την Ελλάδα, με τα ¾ να ανήκουν στους Τούρκους και ως εκ τούτου, η χώρα μας οφείλει να αποσύρει στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το έδαφός της, καθώς και το αντιπυραυλικό σύστημα S-300, που έχει εγκατασταθεί παρανόμως.
Χάρτες “τουρκικής εμπνεύσεως” για τη διεκδίκηση της Κρήτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου