Ελληνοτουρκικά - Ρ.Τ. Ερντογάν: “Τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη & το Oruc Reis στη Μεσόγειο για έρευνες στη βάση της συμφωνίας μας με την Τρίπολη”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης, σε ανακοίνωσή του είπε πως η Άγκυρα θα αποστείλει τουρκικές δυνάμεις στην Τρίπολη, με σκοπό την ενίσχυση και διασφάλιση της σταθερότητας της κυβέρνησης του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στο έδαφος της Λιβύης βρίσκονται Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι έχουν αναλάβει το ρόλο «εκπαίδευσης μονάδων», που υπερασπίζονται τον Φ. Σάρατζ έναντι του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ερντογάν τόνισε πως η υπογραφή του «Μνημονίου Συναντίληψης» με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στην περιοχή της Μεσογείου, δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ερευνών και γεωτρήσεων, δίχως την έγκριση της Τρίπολης και της Άγκυρας, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την Ελλάδα.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Τουρκία θα συνεχίσει αδιαλείπτως να μεταχειρίζεται «διπλωματικά», αλλά και «στρατιωτικά» μέσα, τα οποία θα αποσκοπούν στην διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή της Λιβύης, ενώ «αποκαλυπτικός» ήταν αναφορικά με το ζήτημα της πορείας των ερευνών για τα θαλάσσια κοιτάσματα στην Μεσόγειο, αφού στη βάση της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Τρίπολη, το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος «Oruc Reis» θα επιχειρήσει την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην περιοχή εντός του 2020.

Let's block ads! (Why?)

Ελληνοτουρκικά - Ρ.Τ. Ερντογάν: “Τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη & το Oruc Reis στη Μεσόγειο για έρευνες στη βάση της συμφωνίας μας με την Τρίπολη” Ελληνοτουρκικά - Ρ.Τ. Ερντογάν: “Τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη & το Oruc Reis στη Μεσόγειο για έρευνες στη βάση της συμφωνίας μας με την Τρίπολη” Reviewed by Unknown on 14:48 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.